avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Divizare teren urmarit executor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Divizare teren urmarit executor

Vă salut!
Vă rog dacă este posibil să mă ajutaţi cu un răspuns.
În cazul unui teren urmărit de un executor::
- ulterior notării urmăririi la OCPI, instanţa a validat un antecontract încheiat cu câţiva ani înainte, pe o parte din suprafată.
- parcela a fost separată şi întabulată pe realul proprietar.

E normal ca notarea urmaririi la CF sa ramana pe parcela separara? Cum poate proprietarul care nu are legatura cu datoria si a achizitionat terenul cu mult inainte de litigiu radia notarea urmaririi din CF pe auprafata sa de teren?
Cu urări de bine!
Cel mai recent răspuns: N Sireteanu , utilizator 23:21, 20 Februarie 2023
Buna ziua, daca pe suprafata exista doar un antecontract, imobilul nu a fost vandut si executarea pe toata suprafata este legala. Daca exista si un contract de vanzare-cumparare, alta este situatia.
Buna seara!
Mulţumesc frumos pentru raspuns!

Antecontractul a fost validat de instanta, terenul divizat, intabulat pe cu.paratorul din antecontract.
Doar ca parcela separata din terenul
urmarit, deja divizata, intabulata, samd, , tot apare ca urmarita de executor.

Madalina Pascu a scris:

Buna ziua, daca pe suprafata exista doar un antecontract, imobilul nu a fost vandut si executarea pe toata suprafata este legala. Daca exista si un contract de vanzare-cumparare, alta este situatia.

Ce inseamna “validat in instanta” pentru dvs?
Instanta a emis o hotarare prin care a dispus divizarea terenului si intabularea parcelei pe numele cumparatorului din antecontract.

Madalina Pascu a scris:

Ce inseamna “validat in instanta” pentru dvs?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intabulare teren agricol dcs1977 dcs1977 Salut Am cumparat ceva pamant prin 2000. Cu act de vanzare cumparare de mana, in baza unui Titlu de Proprietate. Tilul este pe numele a 4 persoane. Pe actul ... (vezi toată discuția)
Schita cadastrala modificata XYU XYU In cazul modificarii schitei cadastrale la solicitarea vanzatorului, in vederea incheierii CVC pentru o suprafata mai mica decat cea promisa, se poate recupera ... (vezi toată discuția)
Cadastru- plz help Am o proprietate cu casa si teren 500mp.Vreau sa vand doar o parte din teren cca 250 mp. Insa eu am cadastru pe toata suprafata.Cum fac actul de vanzare-cump ... (vezi toată discuția)