avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Probleme la serviciul impozite si taxe
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Probleme la serviciul impozite si taxe

Buna ziua,
In anul 1997 am cumparat un teren extravilan pentru care s-a facut contract de vanzare cumparare cu martori. In anul 2001 mai cumparat un teren, lipit, de cel anterior si din nou se face contract de vanzare cumparare cu martori. Pamantul este inregstat la registrul agricol pe numele meu si se plateste impozit pe teren extravilan. In anul 2002 tatal meu decedeaza si la succcesiune partea tatalui este imi este donata de frati si mama, cu acte notariale. Se mai cumpara de catre mama un imobil langa imobilul unde avem domiciuliul. La serviciul impozite si taxe apar pe numele meu si al mamei cele doua imobile si terenul extravilan pana in anul 2022 cand mama face contract de donatie pentru casa parinteasca ea urmand sa ramana cu casa cumparata ulterior. In anul acesta cand ca merg sa platesc impozitul , surpriza, terenul extravilan era trecut la mama . Am intrebat motivul si mi s-a raspuns ca donatia a fost facuta doar pentru casa nu si pentru teren. Cum sa donezi ceva ce nu e al tau? Ce ma sfatuiti sa fac?
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 13:58, 22 Februarie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sa va faceti ordine in acte si sa nu mai faceti acte de mana. Altfel, se joaca ping pong cu rolul de la unii la altii, fara niciun act la baza si va treziti cu imobilele pe rolul mamei. Ulterior mama vinde/doneaza ceva ce "nu e al ei"
Erau notari in 2001. De ce nu ati facut vanzarea la notar?
De ce nu ati deschis la instanta o actiune in instanta pentru perfectarea vanzarii pe cale judecatoreasca? Ati fi fost proprietar in baza hotararii judecatoresti sau a contractului de vanzare notarial.
Din 2001 pana in 2022....sunt 21 de ani. Nu mai zic din 1997. Timp berechet sa faceti lumina.

Acum nu mai puteti face nimic.
Daca mama a donat prin act notarial, legal cel care a primit prin donatie este proprietar si are si intabularea facuta la Cartea Funciara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se va imparti casa noastra cand vom face succesiunea? Angelynna82 Angelynna82 Buna seara, Mama mea a construit o casa in anul 1988, pana in 2001 nu a avut niciun act care sa edifice pe ea ca proprietar. In 2001 i-a fost eliberat ... (vezi toată discuția)
Act vanzare cumparare catre unul dintre copii Danbz Danbz buna dimineata,am si eu o intrebare.Tatal meu a avut doua casatorii,6 copii din prima casatorie si 1 din a doua.Eu sunt unul dintre copii din prima ... (vezi toată discuția)
Buna seara bunica mea decedata i are 3 copii din prima casatorie ... Uzac Uzac Buna seara Bunica mea decedata i are 3 copii din prima casatorie ( un copil este mama) A - ll - a relatie concubinaj are 2 copii Bunica vinde casa de la ... (vezi toată discuția)