avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1752 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... despre prenatal
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

despre prenatal

buna ziua as vrea sa stiu daca pot beneficia de indemnizatia de crestere a copilului
in iunie 2009 am dat licenta si am luat doar proba orala cea scrisa o dau in februarie 2010 acum sunt in somaj vreau sa stiu daca pot beneficia de prenatal
Cel mai recent răspuns: deea-lavi , utilizator 23:06, 28 Ianuarie 2010
Buna ziua,
prenatal insemna concediu medical inainte de nastere.D.voastra cred ca va referiti la indemnizatia pana la 2 ani. Daca sunteti in somaj, puteti beneficia atat de cele 126 zile concediu medical pre si post natal iar apoi de indemnizatie.
Interventie moderator

Am rugamintea sa nu deschideti mai multe topicuri in legatura cu aceeasi problema, contravine Regulamentului de postare. Daca mai aveti intrebari, le postati in acest topic. Multumesc!

Gabriela Pintea

deea-lavi a scris:
Va multumesc pt raspuns dar eu nu am luat licenta din prima sesiune adica in iunie 2009 atunci am luat doar proba orala acum in februarie 2010 dau din nou proba scrisa adica voi lua licenta in a 2-a sesiune. M-am interesat acolo unde se depun actele si doamna de la ghiseu mi-a zis ca nu pot beneficia de indemnizatie deoarece nu am licenta luata in prima sesiune. Acum sunt in somaj pana in luna martie apoi voi lua concediu prenatal pana in luna mai cand voi naste. Va rog sa-mi mai raspundeti odata sa fiu sigura va multumesc.
va multumesc pt raspuns dar inca sunt nelamurita din cauza ca eu nu am luat licenta in prima sesiune dau acum in februarie 2010 din nou licenta doar proba scrisa cea orala am lat-o in sesiunea iunie2009 pot beneficia de indemnizatie de crestere a copilului daca iau licenta acum in febr mentionez ca acum sunt in somaj pana in luna martie apoi voi lua concediu prenatal va multumesc
Va rog sa precizati cum ati intrat in somaj: ca absolvent de facultate sau prin concediere de la locul de munca.
Intrucat sunteti in somaj beneficiati de indemnizatia de maternitate(prenatal si post natal) dar pentru concediu CIC trebuie sa raspundeti la intrebarea dl Valeriu pentru ca este foarte important in stabilirea stagiului de cotizare.

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil iulia_renata iulia_renata Buna seara, Am inceput sa lucrez din 26 martie 2014, bebelusul se va naste cu aproximatie in data de 26 februarie 2015. Pot beneficia de indemnizatie? ... (vezi toată discuția)
Concediu de maternitate si concediu crestere copil Ionutmcy Ionutmcy Buna seara ,imi poate spune si mie cineva un raspuns in legatura cu prenatalul ,sunt gravida si sotul meu pina eu voi da nastere unui suflet frumos face 7 luni ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de crestere a copilului Roxana1992 Roxana1992 Buna ziua. Sunt studenta in ultimul an la Universitatea de Medicina si Farmacie si momentan sunt insarcinata in 7 saptamani. Conform calculelor data nasterii ... (vezi toată discuția)