Buna ziua,
Daca intr-o cauza civila un martor ia legatura telefonic cu expertul evaluator si se cearta cu acesta la telefon cum se poate sesiza instanta in acest sens si cum poate fi sanctionat acest martor? Este normal ca un martor sa vorbeasca cu expertul din cauza? As vrea niste lamuriri daca mi-ar putea da cineva. Va multumesc !
Nu este normal ca un martor să ia legătura cu expertul desemnat de instanță. Ce pățește martorul? Depinde. Instanța este suverană în sancționarea părților și martorilor din proces, în funcție de starea de fapt a lucrurilor și de modul de influențare a soluției date de expert. Partea interesată trebuie să ridice această problemă în fața instanței.
Convocarea partilor in proces la expertiza se face de catre expertul desemnat de instanta de judecata.
Daca un martor/ una din partile in proces contacteaza expertul si-i aduce injurii, in raportul de expertiza, expertul poate face mentiuni in acest sens sau poate sesiza instanta direct, in scris.
In functie de gravitatea faptei, instanta poate stabili o amenda judiciara pentru martorul/ partea care a intervenit. Nu vad cum, injuriile aduse, pot influenta concluziile raportului de expertiza.
Pai poate l-a intimidat sa evalueze imobilele mai mult sau mai putin decat la valoarea lor adevarata. Eu nu am de unde sa stiu cat de corecta este aprecierea si evaluarea lor, nefiind de specialitate, dar simplul fapt ca un martor l-a sunat pe expert si a vorbit cu el pune niste semne de intrebare si lasa loc de interpretari din punctul meu de vedere. Se poate spune cumva ca expertiza a fost viciata din acest motiv? Va multumesc frumos pentru raspunsuri
Parerile dvs. trebuie sustinute cu probe certe.
Greu de crezut ca poate fi vorba de o viciere. Ce amenintari sa faca respectivul pentru ca expertul sa-l bage in seama ?
Instanta trebuie anuntata si va decide.
Instanta nu are cadru.legal sa intervină.pt situații care au.loc în afara sălii de ședințe.Expertul poate face plângere penala dacă e cazul sau daca confirma evenimentul si face in scris o adresa catre instanta atunci solicitați înlocuirea martorului sau cenzurarea declarațiilor după audiere etcetc.
Expertiza imobil
vali_085
Buna ziua! Cum se procedeaza pt a afla ce sulta trebuie sa platesc unor coproprietari ai unei garsoniere?
Trebuie sa deschid intai procesul de iesire in ... (vezi toată discuția)