avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Din 1990 sunt stabilita in strainatate si fiind ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Din 1990 sunt stabilita in strainatate si fiind aproape de varsta ...

Din 1990 sunt stabilita in strainatate si fiind aproape de varsta pensionarii( 67 ani) as dori sa ma informez in legatura cu perioada in care am activat ca profesor timp de 3 ani inainte de a parasi Romania.Se vor cumula la anii de serviciu din tara unde sunt stabilita?Anii de facultate se adauga la anii de serviciu sau trebuie sa depun separat dosar la casa de pensii din tara de origine?
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:06, 23 Februarie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Anii de facultate se adauga la stagiul de cotizare si se va depune separat dosar la casa de pensii din tara de origine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare fara stagiu complet de cotizare Gabi-007 Gabi-007 Buna seara, Am o intrebare simpla si anume: daca am in total doar 6 ani de munca (cu intreruperi, dar in total sant 6 ani) inregistrati pe cartea de munca pot ... (vezi toată discuția)
Cumulare ani vechime liviupgr liviupgr Buna, Tatal meu are 61 de ani. Are 28 de ani vechime cu contributia la fondul de pensii a statului Roman, din care 13 ani lucrati in grupa a 2-a, plus ... (vezi toată discuția)
Recalcularea pensiei pentru stagiile realizate dupa pensionare afi1956 afi1956 Intrebare simpla si sper clara.La 52 ani, in anul 2008 am iesit la pensie, beneficiind de gr.I .Dupa un timp m-am angajat cu carte de munca la privat . Pot ... (vezi toată discuția)