avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1092 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Retragere pilon 2 la 60 ani
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Retragere pilon 2 la 60 ani

Va rog sa-mi comunicati daca pot sa retrag valoarea fondului de pensii pilon 2 dupa pensionarea anticipata la 60 ani, sau trebuie sa astept pana la implinirea varstei standard de pensionare de 65 ani? La implinirea varstei de 60 ani, voi avea 37 ani vechime in munca, deci ma voi pensiona anticipat, cu penalitati. Nu imi este clar ce a vrut sa spuna legiuitorul cu pensionarea pentru limita de varsta, si care este aceasta din moment ce varsta standard este 65 de ani, dar te poti pensiona si incepand cu 60 de ani, cu penalitati (binenteles daca ai stagiul de vechime de 35 ani). Adica pensionandu-te la 60 de ani, cu penalitati, nu inseamna ca te pensionezi pentru limita de varsta? Ce scrie pe decizia de pensionare a unui pensionar la 60 de ani? Scrie ca este pensionat pentru limita de varsta sau nu? Va multumesc pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: Alexandrarares , utilizator 16:08, 23 Februarie 2023
Nu se aplica pentru pensionarea anticipata sau partial anticipata.Ii puteti retrage la pensionarea limita de varsta,65 de ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot iesi la pensie? ContSters205948 ContSters205948 am 30 ani,8 luni,29 zile,din care 10 ani grupa 1, si 11 ani si 6 luni in grupa 2,total 37 ani cind pot beneficia de pensie anticipata. (vezi toată discuția)
Pensie pentru limita de varsta boban81 boban81 Ma poate ajuta cineva sa-mi spuna cand pot iesi la pensie?Sunt nascut in 1953 luna 6 am o vechime de 10 ani la grupa 1,11 ani si 11 luni la grupa 2 si 8 ani la ... (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata Rhadu Rhadu Buna ziua, In cazul unei pensionari anticipate la varsta de 56 de ani si 35 de ani vechime in campul muncii, care sunt conditiile de pensionare anticipata ... (vezi toată discuția)