Buna ziua! Pe o perioada de 12 luni am lucrat in doua locuri diferite de munca o norma intreaga si respectiv 1/2 de norma. Pe Declaratia Nominala oferita de CNPP Bucuresti apar doar 12 luni de contributie in perioada respectiva. In mod normal nu ar trebui sa apara aprox. 18 luni?
Anul are 12 luni , nu 18 luni ... De exemplu, in adeverinta de stagiu trebuie sa apara doua linii la luna ianuarie si CUI-uri diferite , apoi Total luna ianuarie. ..venituri
De exemplu, un salariat are cumul doua c.i.m. in aceeasi perioada ... in acest caz : 1 an de zile lucrat in aceste conditii = 1 an de zile vechime in munca = 1 an de zile stagiu de cotizare ... in aceasta situatie , se cumuleaza doar veniturile.
Buna ziua! Multumesc pentru raspuns. Este adevarat ca anul calendaristic este de 12 luni, dar in opinia mea am crezut, ca asa cum in momentul in care lucrezi cu o norma mai mica, respectiv (4-6) ore, vechimea este conf. normei, atunci cand lucrerzi 12 ore, se adauga o norma si ½ la vechime. Daca nu gresesc asa era normata candva, munca marinarilor, respectiv un an pe mare era considerat un an si ½ terestru. Oricum, inca odata multumiri pentru raspuns.
Cu stima.
Vechime in munca
CristinaCIC
Buna ziua
Stiu ca un salariat care are zile nelucrate (absent nemotivat sau invoit fara plata) are vechimea in munca diminuata cu aceste zile.
Intrebarea ... (vezi toată discuția)