Moștenire dupa frate.
Fratele meu a decedat. A fost căsătorit, fara copii, dar s-a ingrijit, sub toate aspectele, de copiii sotiei din alta căsătorie, fara a-i adopta insa. Casa in care a locuit (în rural) reprezintă o moștenire de la bunicii soției. Aceasta, pe timpul casatoriei, nu a avut venit propriu, iar fratele meu, prin munca sa, a extins spațiul locuintei si a modernizat totul, dar nu este pe numele său, ci al soției.
Intrebarea este dacă eu pot avea pretenții la masa succesorală, in conditiile date. Va multumesc.
gi-jane2
Moderator 12din 12 utilizatori consideră acest răspuns util
Fratele dvs nu avea in proprietate nimic, asa ca nu aveti ce mosteni.
Fratele avea un drept de creanta pt investitii, dar trebuie dovedit. Fratelui poate ii era usor sa dovedeasca...dvs cum dovediti? poate v-ati judeca aiurea, fara succes, rupeti si relatiile si mai și costa.
Pana sa luati o decizie, mergeti la un avocat sa vedeti ce sanse sunt sau mergeti la cumnata cu banii pt avocat sa o intrebati daca o puteti ajuta.
romascanu
Moderator 11din 11 utilizatori consideră acest răspuns util
Concret, puteți să vă faceți niște calcule și să vă întrebați: merită?
Valoare modernizări = X lei (calculați ...ochiometric).
Din acești X lei, jumătate este contribuția fratelui dvs.
Din această jumătate, dvs ați putea să pretindeți jumătate.
Pe scurt: O pătrime din X este suma pe care o puteți obține... Minus taxa de timbru, minus onorariu pentru expertiză, minus ... minus incalculabila pierdere a unor relații umane...
Săptămâna trecută (feb. 2023) am înmormântat-o pe bunica mea. (avea 93,5 ani).
Și am întrebat-o pe mama mea (una dintre fiicele bunicii mele): Mamă, tu ce vrei din curtea asta? În ce fel vrei...
Mi-a luat vorba și mi-a răspuns cu o întrebare: Cât a luat mă-ta mare pe lumea ailaltă?
...!?!...
Și iată-mă pe mine cum o să fiu nevoită să par ... cel mai prost avocat din sat, căci, așa precum o știu eu pe mama mea, vorba aceasta a ei nu a fost azvârlită la întâmplare.
Și nu va fi după cum... pot eu, ci după cum vă dori mama mea!
V-am spus ce puteți... Rămâne să vă hotărâți dacă și ce vreți, din ceea ce puteți...
Mosteniri
ghindaf
situatia: casa cumparata cu contract vazare cumparare de la bunica catre noi proprietari: tata pe atunci casatorit cu mama mea si al 2 lea proprietar: fratele ... (vezi toată discuția)