avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 810 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Moștenire dupa frate. Fratele meu a decedat. A fost ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Moștenire dupa frate. Fratele meu a decedat. A fost căsătorit, ...

Moștenire dupa frate.
Fratele meu a decedat. A fost căsătorit, fara copii, dar s-a ingrijit, sub toate aspectele, de copiii sotiei din alta căsătorie, fara a-i adopta insa. Casa in care a locuit (în rural) reprezintă o moștenire de la bunicii soției. Aceasta, pe timpul casatoriei, nu a avut venit propriu, iar fratele meu, prin munca sa, a extins spațiul locuintei si a modernizat totul, dar nu este pe numele său, ci al soției.
Intrebarea este dacă eu pot avea pretenții la masa succesorală, in conditiile date. Va multumesc.

Ultima modificare: Joi, 23 Februarie 2023
advocat, utilizator
Cel mai recent răspuns: CRIMO , utilizator 15:39, 27 Februarie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Chiar daca sotia nu a avut venit propriu , munca in gospodarie ,spalat calcat curat mancare si multe altele este luata in considerare ., la un eventual proces .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mosteniri ghindaf ghindaf situatia: casa cumparata cu contract vazare cumparare de la bunica catre noi proprietari: tata pe atunci casatorit cu mama mea si al 2 lea proprietar: fratele ... (vezi toată discuția)
Dezbatere de mostenire popa silvana popa silvana Buna seara Doresc sa ma lamuriti intr-o problema familiala. Bunicul tatalui meu, decedat in prezent, a avut un teren proprietate, iar pe act sunt trecuti doi ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, daca mama mea a decedat, dar mama mai are o fiica ... Aya01 Aya01 Buna ziua, Daca mama mea a decedat, dar mama mai are o fiica din casatoria anterioara (sora mea vitrega, eu fiind fratele ei) si vorbim de doua ... (vezi toată discuția)