avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... in ce conditii se poate permite, aproba extinderea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

in ce conditii se poate permite, aproba extinderea unui cimitir ...

in ce conditii se poate permite, aproba extinderea unui cimitir si la ce distanta fata de propietatile din jur. Parohia a achizitionat o parcela de pamant(vecina cu actualul cimitir) si preotii doresc extinderea cimitirului ,iar acea parcela se afla intre case, exista posibilitatea legala sa se aprobe extinderea acestuia ? atat timp cat parcela in cauza are o latime de 500 mp ? avand ca vecinatati case de locuit in trei pcte cardinale ? Noi vecinii avem puturi pt apa potabila... intrebarea mea este cum putem opri extindere cimitirului intre case ? care sunt legile prin care se reglementeaza distanta lor? si cui ne putem adresa cu ce fel de reclamati? Aceste demersuri trebuiesc facute inainte de inhumarea primului decedat. va multumesc !
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 17:57, 24 Februarie 2023
Gasiti aici legea cimitirelor: [ link extern ]
Zona de protectie minima necesara fata de localitate sau/si in jurul cimitirului este de 50 m, conform Ordinului Ministerului Sanatatii nr. 536/23 iunie 1997 cu privire la “Normele de igienã si recomandari privind modul de viata al populatiei”
Distanța de la cimitir la cladirile rezidentiale si publice trebuie sa fie de minimum 300 m (H-101-54, ediția 1958 apendicele 1, punctul 284; CH-41-58, punctul 372)
Exista dispozitii speciale elaborate de Ministerul sanatatii care impun distanta minima functie de apa subterana care alimenteaza fantanile sau panza freatica

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Functionare casa mortuara camellia27 camellia27 Buna ziua, in cazul in care se doreste functionarea unei capele mortuare (intr-o cladire deja existenta - un depozit) intre case de locuit dintr-un cartier de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. am și eu i întrebare.am cumpărat o casa .linga ... adrian225 adrian225 buna ziua. Am și eu i întrebare.Am cumpărat o casa .Linga gardul vecinului am făcut o fosa septica la .60 de cm fata de gardul ei .Acum am făcut o ... (vezi toată discuția)
Distante minime intre constructii intre gard vecin, amplasamente fose septice si alte constructii alexim_mihai alexim_mihai Buna ziua! Am construit un wc in curte la tara cu fosa betonata complet, vecinul meu dupa doi ani s-a trezit ca nu-i convine locatia fosei deoarece are o ... (vezi toată discuția)