avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 459 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Erbicidare teren aflat in apropiere de locuinta
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Erbicidare teren aflat in apropiere de locuinta

Buna ziua. Imi puteti spune daca exista o distanta legala fata de o locuinta/ fantana de apa potabila/ gradina de legume, unde se poate erbicida un teren semanat cu porumb? Stiu ca vecinul are dreptul sa faca ce doreste pe terenul lui, doar ca fantana noastra este la trei metri distanta, iar gradina de legume pentru uzul personal, chiar langa. Si ma tem pentru sanatatea noastra. Am inteles ca nu au voie sa depoziteze erbicidele la distanta mai mica de 50 metri de o sursa de apa, dar nu am gasit nici o lege care sa spuna ceva despre imprastierea lor. Ma puteti ajuta, va rog?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 12:42, 21 Iulie 2023
Poate fi avuta in vedere distanta de 50 de m pentru ierbicidare.
Adancimea pana la panza freatica este cea care dicteaza. Daca panza freatica este la suprafata, respectarea distantei de 50/ 100/ ... 500 m poate fi inutila.
Este util ca dupa ierbicidare sa se recolteze o proba de apa de catre DJSP si sa se emita un buletin de determinare a compozitiei apei pentru a se confirma daca este potabila.
am si eu o problema similara. parintii meu au un teren intravilan arabil langa gospodaria cuiva, dar cand au mers la erbicidare, proprietarul gospodariei nu l-a lasat pe tractorist sa erbicideze pe toata suprafata terenului, spunand ca exista o lege cum sa nu ar fi voie ca erbicidarea sa se faca la o distanta mai mica de 11 metri de gospodaria lui. ma poate ajuta cineva cu un raspuns concret? mentionez ca m-am documentat, dar nu am gasit asa ceva nicaieri
Ultima modificare: Marți, 29 Mai 2018
olariu89, utilizator
Legislatia aferenta se gaseste in OUG nr. 34/ 2012. Sunt mai multi factori ce trebuie avuti in vedere la erbicidare.
Gasiti legislatia aici: [ link extern ]
Trebuia sa deschideti o discutie noua.
Multumesc pentru raspuns! Imi cer scuze, a fost prima mea postare si am crezut ca este ok, avand in vedere ca initiatorul topicului avea o problema foarte apropiata de cea prezentata de mine.
Bună ziua. Vă rog să mă sfătuiți într-o astfel de întrebare, sunt 100% sigur că îngrășămintele minerale pe care le folosesc sunt certificate și nu amenință nici familia mea și nici bunăstarea vecinilor mei, deoarece nu sunt la primul an când folosesc astfel de îngrășăminte [ link extern ] ?

Alte discuții în legătură

Administrare domeniu in curs de cumparare valeriandinu valeriandinu Buna ziua doamnelor/domnilor avocati/juristi. Pentru a va prezenta problema noastra, va voi descrie mai intai problema generala. Este vorba despre o ... (vezi toată discuția)
In ce conditii se poate permite, aproba extinderea unui cimitir ... COSTELBADESCU COSTELBADESCU in ce conditii se poate permite, aproba extinderea unui cimitir si la ce distanta fata de propietatile din jur. Parohia a achizitionat o parcela de ... (vezi toată discuția)
Zona de risc/inundabila? Elisabeta C. Elisabeta C. Buna , as dori sa achizitionez un teren (de la un investitor), insa \"din popor\" se aude ca ar fi zona inundabila, cu panza freatica ridicata. Ce inseamna ... (vezi toată discuția)