avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 660 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Bună seara, va rog frumos, câteva sfaturi pentru ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Bună seara, va rog frumos, câteva sfaturi pentru următoarea ...

Bună seara, va rog frumos, câteva sfaturi pentru următoarea problema. Soțul a lucrat 15 ani în MAI, pompier, a demisionat în septembrie 2006. Stagiul militar tot la pompieri, 1 an. Încă 2 ani a lucrat la IME, o întreprindere pt motoare electrice. În martie împlinește 52 ani. Exista vreo posibilitate pentru pensionare anticipata parțială sau alta forma de pensionare? Colegii lui sunt pensionari. Am trimis o cerere către casa de pensii a MAI, răspunsul a fost ca nu se poate pensiona deoarece nu mai este în sistem. Exista posibilitatea de a ataca în instanta decizia respectiva? Efectiv este vorba discriminare, din punctul meu de vedere, poate greșesc. A lucrat în aceleași condiții cu colegii care sunt pensionari, conditii mult mai grele decât acum, toată lumea știe ce echipamente și ce mașini aveau în dotare. Va mulțumesc anticipat.

Alte discuții în legătură

Concediere si protectie sociala pentru cei trecuti de 50 de ani otto2007 otto2007 Buna ziua doamnelor si domnilor, Am cateva intrebari pe care vi le supun domniilor voastre pentru dezbatere in conjunctura acestei perioade prin care sunt ... (vezi toată discuția)
In cadrarea in grupele a-ii-a si a-iii-a de munca ion c ion c 1 Intre11 10 1978 si 16 10 1978 am lucrat mecanic practicant aviatie la Intreprinderea de Aviatie Bucuresti. Lucrat efectiv 6 zile 2 Din 20 10 1978 am fost ... (vezi toată discuția)
Iesirea la pensie in conditiile legii nr. 263/2010 tare tare In conditiile noi legei a pensionarii, intreb cand pot iesi la pensie (limita de varsta, anticipata sau anticipata partial) ? Am 53 ani (nascut in iunie 1958 ... (vezi toată discuția)