avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Buna ziua Care este procedura / baza legală pentru ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Buna ziua Care este procedura / baza legală pentru emiterea ...

Buna ziua
Care este procedura / baza legală pentru emiterea titlului de proprietate în urmatoarea situație:
- proprietar decedat (tata)
-are chitanta de cumparare 500 mp teren de la CAP din anul 1974
-are autorizatie de constructie casă tot din anul 1974
-am depus cererea la primarie pentru eliberare titlu de proprietate, au venit si au facut masuratori in urmă cu o lună, dar de atunci... nimic.
Ce mai este de facut?
Este nevoie de semnătura vecinilor chiar dacă există o dovadă a cumpărării terenului de la CAP? (chitanța)
Multumesc anticipat pentru raspunsurile dumneavoastră!
Cel mai recent răspuns: DAS33 , utilizator 22:15, 24 Noiembrie 2023
DAS33 a scris:

Buna ziua
Care este procedura / baza legală pentru emiterea titlului de proprietate în urmatoarea situație:
- proprietar decedat (tata)
-are chitanta de cumparare 500 mp teren de la CAP din anul 1974
-are autorizatie de constructie casă tot din anul 1974
-am depus cererea la primarie pentru eliberare titlu de proprietate, au venit si au facut masuratori in urmă cu o lună, dar de atunci... nimic.
Ce mai este de facut?
Este nevoie de semnătura vecinilor chiar dacă există o dovadă a cumpărării terenului de la CAP? (chitanța)
Multumesc anticipat pentru raspunsurile dumneavoastră!

Prima oara valideaza anexa daca are. Si numai dupa aceea se emite TP. Dar este o procedura care dureaza cel putin 1 an de zile cel putin in zona mea. Tineti legatura cu primaria.

Prima oara valideaza anexa daca are. Si numai dupa aceea se emite TP. Dar este o procedura care dureaza cel putin 1 an de zile cel putin in zona mea. Tineti legatura cu primaria.

La ce axexă faceți referire?
Are chitanță și autorizație de construcție.

Anexa la punerea in posesie.

De ce nu vorbiti cu un topograf sa incerce o intabulare in baza legii 7/1996 art. 41, alin 10. Mergeti in baza acestui art direct pe intabulare fara emitere de Titlu de proprietate.
Mulțumesc frumos pentru răspuns! S-a rezolvat situația, am obținut TP cu insistențe la Prefectură (petiții peste petiții...)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. care este procedura/baza legală pentru emiterea ... DAS33 DAS33 Buna ziua Care este procedura / baza legală pentru emiterea titlului de proprietate în urmatoarea situație: - proprietar decedat (tata) -are chitanta de ... (vezi toată discuția)
Cum poate intra in legalitate o constructie facuta in urma cu 40 de ani fara autorizatie? AdiAB AdiAB Tatal meu a dobandit un teren in anul 1974. Initial s-a facut un act sub semnatura privata, ulterior in anul 1992 vanzarea-cumpararea terenului a fost ... (vezi toată discuția)
Cere pentru titlu de proprietate adriandorel_rus adriandorel_rus Buna seara, As dori sa va cer o parere in legatura cu reconstituirea dreptului de proprietate, parinti mei locuiesc la tara intr-o zona muntoasa iar azi am ... (vezi toată discuția)