avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1181 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Numele după căsătorie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Numele după căsătorie

Buna. Urmează sa începem pregătirile pentru căsătorie si am o nedumerire despre nume, care dorim sa fie comun pentru amândoi. Unul dintre noi are un singur nume de familie pe care nu vrem sa-l folosim, iar celălalt are deja numele de familie compus ex. Ionescu-Popescu. Ce dorim este ca după căsătorie sa luam doar Popescu, fără Ionescu. Teoretic se ia numele unuia dintre parteneri, dar doar o parte. Se poate? Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 22:21, 28 Februarie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu se poate, pt ca nu il cheama doar popescu sau doar Ionescu, numele e popescu ionescu.
Ca sa il cheme doar popescu, popescu Ionescu, trebuie sa si-l schimbe in popescu pe cale administrativa , daca sunt motive temeinice. O sa dureze cam doua luni.
Apoi la casatoriei luati numele lui, popescu
Ultima modificare: Marți, 28 Februarie 2023
gi-jane2, moderator
Mulțumesc mult pentru răspuns. Având in vedere ca in prezent exista posibilitatea de a reuni numele ambilor parteneri, daca se căsătoresc 2 oameni cu cate 2 nume de familie de la fiecare părinte, pe viitor vor putea exista oameni cu 4 sau mai multe nume de familie? Glumesc desigur, insă asta doresc sa evit, o alăturare de nume prea lunga.
Ultima modificare: Marți, 28 Februarie 2023
elenaap, utilizator
Daca mai are si 3 prenume...juma'de declaratie sau cerere e numai numele :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbarea numelui la casatorie Bettina88 Bettina88 Buna ziua! Am o nelamurire: viitorul meu sot are un nume dublu de familie, iar la casatorie as dori sa preiau doar unul din numele lui. Este ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! in urma casatoriei am renuntat la numele de familie ... Oana2211 Oana2211 Buna ziua! In urma casatoriei am renuntat la numele de familie (ex. Popescu) si am preluat numele sotului meu.(ex. Ionescu) Acum, dupa un an si jumatate de ... (vezi toată discuția)
Buna seara. daca eu am 2 nume de familie ( exemplu popescu ionescu ... Riri00 Riri00 Buna seara. Daca eu am 2 nume de familie ( exemplu Popescu Ionescu Maria), iar viitorul sot un nume (Popa), se poate in urma casatoriei sa luam unul din numele ... (vezi toată discuția)