avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 936 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua, In cazul in care o angajata este in ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua, In cazul in care o angajata este in condediu ingrijire ...

Buna ziua,
In cazul in care o angajata este in condediu ingrijire copil( copilul fiind nascut in data de 03.05.202) ae trebui sa revina la munca in data de 03 aprilie ( 1 luna fiind acordata tatalui) sau va trebui sa revina din 3 martie?

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:19, 27 Februarie 2023
Ar trebui sa revina la munca in data de 04 aprilie ... intrucat noile modificari nu produc efecte retroactive.
multumesc
conform articolului de mai jos, ar insemna ca cele doua luni, adica aprilie si martie.
nu ar trebui revenirea din 03 martie?

[ link extern ]
Potrivit art.16 din Constitutia tarii , actul normativ de modificare nu produce efecte retroactive, el se aplica pentru situatiile ivite dupa intrarea lui in vigoare ( in opinia mea, pentru nasterile ivite dupa aceasta data).

Totusi, pentru un raspuns concludent, intrebati in scris la ANPIS.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil pana la varsta de 2 ani luat de tatal copilului ionut_suta ionut_suta Am si eu citeva intrebari la care v-as ruga sa imi raspundeti. 1.Daca institutia se obliga sa imi pastreze locul pe perioada de doi ani cit sunt in concediu ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copii(gemeni) amzuts_patricia@yahoo.com amzuts_patricia@yahoo.com Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Am nascut gemeni pe data de 15.11.2015, nu beneficiez de indemnizatie deoarece in perioada ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie Emese01 Emese01 Buna ziua,in cazul in care am lucrat 3 luni in Anglia cu contract de munca iar dupa m-am angajat in Romania,am 12 luni lucrate,beneficiez de indemnizatia de ... (vezi toată discuția)