avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Bună ziua!Am fost implicat într-un accident rutier ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Bună ziua!Am fost implicat într-un accident rutier în mai ...

Bună ziua!Am fost implicat într-un accident rutier în mai 2022,au fost persoane accidentate dar fara pretenții.Am avut o alcoolemie de 0,55 la etilotest.Inca nu am primit nici un verdict.In această situație as putea sa îmi scot permis în Germania, fără drept de conducere în România,daca am rezidență acolo? Vă mulțumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 13:08, 28 Februarie 2023
Conform legii nu puteți avea doua permise emise de state diferite, în același timp.

Ultima modificare: Luni, 27 Februarie 2023
latka, utilizator
Daca aveti permisul emis si suspendat in Romania ,conform legislatiei in vigoare nu mai aveti dreptul sa conduceti vehicole ,a fost suspendat dreptul de conducere pe drumurile publice indiferent de tara
Pentru clarificarea situatiei generate de evenimentul din mai 2022 solicitati audienta la procurorul de caz

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis retinut de politia germana dandan559 dandan559 Ma aflu în Germania iar aseară mia fost reţinu permis de către poliţia de aici praf alcoolemie..pot conduce în România? (vezi toată discuția)
Permis intr-o tara europeana clientX clientX In cazul unei persoane cu cetatenie romana, careia i-a fost anulat permisul de conducere in Romania, dar care poseda permis de conducere european, in ce ... (vezi toată discuția)
Permise auto german si romanesc! nu gasesc o explicatie clara nicolaegerlitz nicolaegerlitz Buna Ziua,tuturor ! Am urat si celor care dau sfaturi si celor care citesc de placere. numai ca la mine acest subiect nu mai inseamna placere din mai multe ... (vezi toată discuția)