avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... nereguli la asociatia de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

nereguli la asociatia de proprietari

Buna ziua,
Ma numesc Nicoleta Dumitru si ma confrunt cu urmatoarea problema. In urma unei sesizari facute la Primaria de sector Serviciul financiar contabil cu privire la activitatea administratorului, am primit urmatorul raspuns: "In urma controlului s-au constatat nereguli cu privire la: Registrul Inventar nu este infiintat, Registrul fondului de rulment, Fondului de reparatii, fondului de penalitatii si a fondurilor sumelor speciale nu sunt constituite in format tipizat, iar situatiile aferente acestor registre, ce au fost prezentate nu sunt intocmite conform OMEF 1969/2007. Listele cotelor de intretinere nu sunt intocmite conform legislatiei in vigoare, respectiv pretul apei reci este modificat, diferentele de apa rece nu sunt calculate pe cota parte indiviza, salariile angajatilor sunt impartite pe numar de persoane si nu pe cota parte indiiviza, nu s-a respectat termenul de 20 zile intre data afisarii si data scadenta a listeii de plata. Nu au fost evidentiate pe lista de plata referintele de calcul pentru cheltuielile pe numar de persoane si cheltuielile pe cota parte indiviza. Raportul comisiei de Cenzori pentru anul 2008 nu a fost intocmit de catre cenzor. Registrul de casa nu este intocmit conform Legii contabilitatii nr. 82/1991, neprezentand rulaj, total si sold zilnic. Nu s-a intocmit si depus pana in prezent, la termenele stabilite de Legea 23o/2007 situatia soldurilor elementelor de activ si pasiv la data de 31 decembrie si 30 iunie a fiecarui an. Aceasta nefiind intocmita, nu se cunoaste soldul fondurilor existente si nici soldul contului curent bancar al asociatiei....
La finalizarea controlului a fost incheiat un raport de control financiar contabil ce a fost trimis dnei Moldoveanu Paula, (presedinta asociatiei), ce are obligatia de a-l afisa la loc vizibil pentru a fi cunoscut de toti proprietarii blocului 112." (lucru care nu s-a intamplat nici pana la data prezentei)
Cel mai recent răspuns: Armenteros , utilizator 18:18, 26 Ianuarie 2010
sunteti "prietena " d-nei presedinte ? :D
care este intrebarea ?
Intrebarea era la ce cale de atac pot recurge pentru indepartarea acestei situatii. Va multumesc pentru raspunsul deja dat.
convocati adunarea genarala a proprietarilor cu minim 20% din nr. prop. !
sau/si cereti in scris detalii asociatei...
@nicoleta dumitru
Vad ca toate neregulile prezentate de dv sunt puse pe seama activitatii administratorului.
Dar in asociatia dv nu exista presedinte, comitet, cenzor? Nu aveti casier sau contabil? Dar proprietari care sa participe la o adunare generala exista?
Intrebati
la ce cale de atac pot recurge pentru indepartarea acestei situatii?

Pai de ce sa atacati pe cineva?
Implicati-va in administrarea asociatiei. Organizati o adunare generala. Oferiti-va sa fiti presedinte sau membru in comitet, sau cenzor in functie de aptitudinile, timpul liber ce-l aveti sau pregatirea dv.
Asa o sa puteti sa contribuiti la rezolvarea problemelor, sa puneti la punct documentele asociatiei, sa angajati alt administrator, etc.
Dar actualul presedinte ce spune? De ce nu-l schimba pe administrator?
Ultima modificare: Duminică, 24 Ianuarie 2010
Adriantot, moderator
Daca ati citit cu atentie materialul expus de mine observati ca din raportul de control financiar reiese ca si cenzorul este in deficit prin faptul ca nu a intocmit si depus pe anul 2008 raportul comisiei de cenzori conform legii. Legat de presedinta asociatiei in afara de faptul ca nu a afisat raportul comisiei de control pot sa va mai spun ca ii este favorabila situatia, ma refer la modul de calcul al cheltuielilor care nu sunt calculate conform legii - cele care trebuiesc calculate pe nr de metri patrati sunt calculate pe persoane - deoarece dna presedinta stau 2 persoane in 4 camere, iar dna administratora sunt 2 persoane in 3 camere.

Alte discuții în legătură

Erori in evidenta asociatiei de proprietari ! nikole.d nikole.d Buna ziua, In urma unei sesizari legata de corectitudinea modului de calcul al cotelor de intretinere si a calculului penalitatilor facut la Serviciul ... (vezi toată discuția)
Adunare generala extraordinara caradis caradis Buna ziua. Am avut adunare generala extraordinara convocata de presedinte deoarece a uitat sa supuna la vot bugetul. (asta da presedinte !) . pe ordinea de zi ... (vezi toată discuția)
Schimbarea administrator asociatie aavmav aavmav Buna seara. Cum se procedeaza in cazul in care administratorul nu se mai poate ocupa de asociatie si doreste sa renunte la aceasta? ( mentionez ca d.na ... (vezi toată discuția)