avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 991 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... pot solicita indemnizatie pentru al doilea copil ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

pot solicita indemnizatie pentru al doilea copil (gemeni) copil retroactiv?

Intrebare :D
Am doi baieti gemeni, nascuti in martie 2007.
Am intrat in concediul de crestere al copilului, in mai 2007 pana la implinirea celor 2 ani (ai copiilor), timp in care am luat 600 ron. Plus alocatiile copiilor 2 x 200 ron (pana la 2 ani).
Am inteles ca se poate da statul in judecata, pentru a beneficia si de indemnizatia pentru al doilea copil. Dar mai mult de atat nu stiu. Poate reusiti sa ma lamuriti daca este asa, daca mai pot face treaba asta (nu stiu care este termenul de prescriere), de unde sa incep :D

Va multumesc.

Cel mai recent răspuns: ContSters71920 , utilizator 17:18, 24 Ianuarie 2010
da. sint solitii favorabile in acest sens.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie gemeni vanda_rosu vanda_rosu Buna seara! In luna februarie voi deveni mamica a doi gemeni si am o vechime in munca de 16 ani. Rugamintea mea este sa-mi spuneti, daca se poate, ce prevede ... (vezi toată discuția)
Cuantumul indemnizatiei pentru ccc cinevadelabloc cinevadelabloc Doresc sa stiu daca am calculat bine indemnizatia pentru cresterea copilului dupa noua lege: Daca voi naste gemeni si optez pentru concediul de 2 ani, voi ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie CARAGHIAUR CARAGHIAUR Intrebarea mea este : cit este indemnizatia de crestera a copilului in cazul nasterilor multiple (doi sau mai multi gemeni ) deoarece s-a discutat acest ... (vezi toată discuția)