avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 428 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Acces dosar penal acordat de procuror dar blocat de ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Acces dosar penal acordat de procuror dar blocat de Organul de cercetare penala....

In data de 30.01.2023 am primit raspuns la solicitarea mea pentru acces la dosarul penal unde eu am calitatea de parte vatamata, si mi s-a comunicat ca o sa fiu contactat de catre organul de cercetare penala din cadrul I.P.J-Buzau, pentru a stabili o data si o ora cand pot sa consult dosarul respectiv, peoblema este ca nu am fost contactat si totusi a trecut aproape o luna de zile...

Am urmatoarea intrebare:
-Se incadreaza fapta organului de cercetare penala de a-mi bloca accesul la dosar, la abuz in serviciu si favorizarea faptuitorului?

Multumesc!
Daca este indeplinita si cerinta atasata elementului material, respectiv producerea unei pagube sau vatamarea unui drept, atunci se poate vorbi de o fapta de abuz in serviciu.
Luați legătura cu organul de cercetare penală și discutați problema dvs, nu e cazul de plangere penala.
Vătămarea dreptului care deja mi-a fost acordat de prim procuror și anume de a consulta dosarul penal în care sunt parte vătămată

Mihăilă Sebastian a scris:

Daca este indeplinita si cerinta atasata elementului material, respectiv producerea unei pagube sau vatamarea unui drept, atunci se poate vorbi de o fapta de abuz in serviciu.

Am luat legătura și mi-a spus că o să mă contacteze dânsul, lucru care de o lună nu s-a mai întâmplat...

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Luați legătura cu organul de cercetare penală și discutați problema dvs, nu e cazul de plangere penala.

Insistați, nu rezolvați nimic cu plangere penala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere pentru favorizarea infractorului sau neglijenta in serviciu aidu aidu Politistul a facut circ de urmarire penala... a nesocotit toate dovezile, si i-a dat in mod absolut halucinant castig de cauza faptuitorului. Fac plangere ... (vezi toată discuția)
Plangere impotriva ordonantei de clasare/penal georgem80 georgem80 Buna seara, Cu speranta ca voi putea fi ajutat, ingadui sa adresez si sa prezint umatoarea situatie de fapt. In 12 August .2016 a fost inregistrat la ... (vezi toată discuția)
Plangere adresata procurorului general al parchetului curtii de apel alexandra.a1404 alexandra.a1404 Am depus o plangere impotriva organelor de cercetare si a procurorilor ce au lucrat la un dosar penal , la DNA, care a verificat doar ... (vezi toată discuția)