avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... In cadrul unei microintreprinderi se cumpara o casa de ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul microîntreprinderilor

In cadrul unei microintreprinderi se cumpara o casa de marcat.

In cadrul unei microintreprinderi se cumpara o casa de marcat in noiembrie 2022.
Valoarea casei de marcat este mai mare decat valoarea impozitului pe trimestru patru 2022.
intrebare:
In anul 2023 se mai poate deduce diferenta care nu s-a dedus in 2022?
multumesc
Ultima modificare: Marți, 28 Februarie 2023
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Grama Cornel - Consultant fiscal , Consultant fiscal 23:38, 2 Martie 2023
da se reporteaza valoarea nededusa din impozit .

art 56 CF

"(16) Microîntreprinderile care achiziționează aparate de marcat electronice fiscale, astfel cum sunt definite la art. 3 alin. (2) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 28/1999, republicată, cu modificările și completările ulterioare, scad costul de achiziție aferent lor din impozitul pe veniturile microîntreprinderilor în trimestrul în care au fost puse în funcțiune, în limita impozitului pe veniturile microîntreprinderilor datorat pentru trimestrul respectiv.

(17) Sumele care nu sunt scăzute potrivit prevederilor alin. (16) din impozitul datorat pe veniturile microîntreprinderilor se reportează în trimestrele următoare, pe o perioadă de 28 de trimestre consecutive. Scăderea acestor sume din impozitul pe veniturile microîntreprinderilor datorat se efectuează în ordinea înregistrării acestora, în aceleași condiții, la fiecare termen de plată a impozitului pe veniturile microîntreprinderilor."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In anul 2022 trimestrul 4 am facut o sponsorizare de o mie lei, ... ana.victorita ana.victorita In anul 2022 trimestrul 4 am facut o sponsorizare de o mie lei, suma deductibila 20% din impozit venit este 87 lei. Va rog sa ma ajutati cu raspuns daca fac ... (vezi toată discuția)
Oug nr. 25/2018 , art 56 Romica Dinca Romica Dinca Buna ziua! Am o scoala de fotbal pentru copii. As dori sa mi spuneti, va rog, daca eu ca si entitate nonprofit pot beneficia de aceasta ordonanta, si implicit ... (vezi toată discuția)
Sponsorizare microintreprindere prest prest Buna ziua Cum se poate face sponsorizarea in cadrul microintreprinderilor? Suma de 20%din impozit se calculeaza pt.fiecare trimestru si trebuie virata ... (vezi toată discuția)