avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1854 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu o informație! Este ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu o informație! Este legal ...

Buna ziua!
Va rog sa ma ajutati cu o informație!
Este legal ca un spațiu comercial de la parterul unui bloc, care are o firma luminoasa prinsa pe fatada și nu depășește nivelul spatiului ( de sub etajul 1 în jos), sa se perceapă o taxa către Asociația de proprietari sau catre proprietarul etajului 1?
Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 03:00, 1 Martie 2023
Articolul 38 din l. 196/2018
(2) Părțile comune pot fi utilizate de către terți, persoane fizice sau juridice de drept public și/sau privat, numai ca urmare a hotărârii adunării generale a asociației de proprietari, adoptată cu acordul a două treimi din numărul total al proprietarilor din condominiu și cu acordul tuturor proprietarilor direct afectați de vecinătate, în baza unui contract de închiriere, de folosință sau de concesiune, semnat de președinte în numele asociației și avizat de cenzor/comisia de cenzori.

Astea sunt condițiile, banii intra în fondul de reparații.

Conform disp L nr 196/2018 exteriorul imobilului de locuit in comun reprezinta parte comuna
Schimbarea destinatiei partii comune necesita procedura cu acord vecini si asociatie de proprietari cu incheierea de contract de inchiriere sau de folosinta
Proprietarii din imobil nu au drept legal sa impuna taxe pentru utilizarea partii comune de condominiu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociația poate închiria spatiile comune pe termen determinat? ... GCucu GCucu Asociația poate închiria spatiile comune pe termen determinat? Prin hotărârea adumarii generale s-a stabilit închirierea pentru cel mult un an a unor ... (vezi toată discuția)
La parterul blocului este un supermarket care are reclama puna ... BAnca75 BAnca75 La parterul blocului este un supermarket care are reclama puna pe fatada blocului acoperind geamurile magazinului. Au voie acest lucru sau trebuie ca reclama ... (vezi toată discuția)
Inchiriere spatiu comun dogulrosu dogulrosu pot sa inchiriez un balconas aflat pe casa scarii la etajul 4?daca da in ce conditii? (vezi toată discuția)