avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna seara. Intrebarea mea e putin mai dificila dar ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna seara. Intrebarea mea e putin mai dificila dar sper ca ma ...

Buna seara. Intrebarea mea e putin mai dificila dar sper ca ma puteti ajuta cu cateva sfaturi. Parintii prietenei mele au un imobil dobandit in timpul casatoriei lor si vrem sa stim daca tatal ei doreste de buna voie sa transfere partea lui de imobil catre fiica lui, ar fii posibil asa ceva? Din ce stiu eu, stiu ca mama ei a fost diagnosticata cu schizofrenie si refuza sub orice forma sa ia tratamentul. Pe langa chestia asta sora ei o manipuleaza masiv si ii influenteaza foarte mult deciziile. In alta cuvinte daca sora ei ii spune sa faca X lucrul, atunci ea face acel lucru fara sa puna alte intrebari. Teama cea mai mare este ca dupa decesul tatalui ei, sa nu vanda imobilul si toate proprietatile lor la influenta acelei persoane si sa ramana pe drumuri.
Ultima modificare: Marți, 28 Februarie 2023
Tahan, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 09:15, 1 Martie 2023
Buna seara,
COMPLICAT! Tatal ar trebui sa vanda fiicei cota de 1/2 din imobil.
Daca tatal decedeaza atunci cota lui se va imparti automat intre cele doua fiice si mama supravietuitoare.
Inca ceva, de ce nu incercati sa initiati o actiune in instanta pentru decaderea mamei si stabilirea unui curator?
COMPLICAT! Tatal ar trebui sa vanda fiicei cota de 1/2 din imobil.

asta doar dupa un eventual paratj, acum nu poate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare la renuntare la mostenire? sch sch Dupa deschiderea succesiunii de la tata, sora face renuntare la mostenire care ii revine fratelui casatorit. Intentia acestui gest e ca, in contrapartida, ... (vezi toată discuția)
Succesiune real7 real7 Bunà seara tuturor! Và rog dacà este posibil sà-mi comunicati care sunt drepturile tatàlui meu in urma decesului mamei mele? ... (vezi toată discuția)
Curatela balabanconstanta@yahoo.com balabanconstanta@yahoo.com am un contract de intretinere cu o doamna acum are 94 ani si cu habitatie viagera pt ea si fiica ei cu schizofrenie paranoida, grad II. Pot sa obtin dreptul de ... (vezi toată discuția)