avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 439 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Propunere pentru pensie de invaliditate
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Propunere pentru pensie de invaliditate

Buna ziua,

Am fost azi la medicul de expertiza a capacității de munca pentru a-mi relua pensia de invaliditate pe care am sistat-o in 2020 pentru a putea ajuta pe cineva cu contract de 8 ore, in prezent eu nemaiputând continua activitatea din cauza dizabilității.

Din cauza ca a trecut mai mult de un an, trebuie sa depun un dosar de caz nou, dar se va lua in considerare si dosarul vechi pe care l-am depus in 2013, si toate documentele medicale din perioada 2013-2019.

Pentru dosarul nou este nevoie de referatul medical anexa 8 pentru prelungirea concediilor medicale, unde trebuie bifat punctul C referitor la propunerea de pensionare de invaliditate, de către medicul curant.

In acest referat este un paragraf referitor la zilele de concediu medical avute, unde trebuie specificat numărul de zile de concediu medical.

Dar eu nu am avut concediu medical in perioada lucrata, deoarece am început activitatea in condițiile in care deja fusesem luată in evidentă cu pensie de invaliditate de către comisia de expertiza încă din anul 2013 de când mi s-a ivit invaliditatea.

Deci, când am constatat ca nu mai pot lucra, am decis sa încetez contractul de munca de comun acord cu angajatorul, acesta cunoscând faptul ca eu am o dizabilitate. Prin urmare, nu am efectuat nici un concediu medical la fel ca in 2013 când nu știam ca am aceasta dizabilitate și in timpul concediului medical am efectuat investigațiile care au dus la stabilirea invalidității.

Așadar, trebuie sa depun acest referat ca pentru un caz nou, eu figurând de fapt ca un caz vechi si tot ce trebuie făcut este reluarea in plata a pensiei de invaliditate.

Însă procedurile s-au schimbat si trebuie sa reiau procedura de depunere a dosarului, pentru ca a trecut mai mult de un an de la sistarea pensiei în 2020.

Cum trebuie completat acest referat, având in vedere ca eu nu am efectuat concediu medical, in cazul meu cunoscându-de deja problema de sănătate și deci nemaifiind nevoie de un concediu medical in timpul căruia sa fac investigații medicale pentru a afla motivul pentru care nu mai pot lucra?

Eu practic in 2020 am convenit cu medicul expert ca in cazul in care nu voi mai putea lucra, voi reveni la dansul pentru reluarea pensiei de invaliditate.

Aștept răspunsurile dvs.

Va mulțumesc anticipat.

Alte discuții în legătură

Recalculare pensie de invaliditate mihaela.ion mihaela.ion Buna ziua, Eu am dosar de pensie de invaliditate grad 3 din 2013, având voie sa lucrez maxim 4 ore pe zi. In 2020 am solicitat sistarea plății ... (vezi toată discuția)
Reluare pensie invaliditate mihaela.ion mihaela.ion Reluare pensie de invaliditate Bună ziua, Am pensie de invaliditate grad 3 din mai 2013. În martie 2020 am făcut cerere către medicul expert ... (vezi toată discuția)
Tăiere pensie invaliditate mihaela.ion mihaela.ion Buna ziua, Figurez cu pensie invaliditate grad 3 din 2013 cu diagnosticul displazie luxanta congenitală șold stâng cu coxartroza bilaterala. In 2020 am ... (vezi toată discuția)