avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, exista vreun cadru legal care permite ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, exista vreun cadru legal care permite Consiliului ...

Buna ziua, exista vreun cadru legal care permite Consiliului local al sectorului unde locuia defunctul, să trimită o notificare către un birou notarial în același sector, iar acesta să facă citație pe numele unui moștenitor pentru deschiderea succesiunii? Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: mamimanuma , utilizator 22:01, 1 Martie 2023
Menționez că nu există datorii către stat neachitate.

mamimanuma a scris:

Buna ziua, exista vreun cadru legal care permite Consiliului local al sectorului unde locuia defunctul, să trimită o notificare către un birou notarial în același sector, iar acesta să facă citație pe numele unui moștenitor pentru deschiderea succesiunii? Mulțumesc!

Da, exista cadru legal care permite demararea acestor verificari a succesibililor.
Mulțumesc pentru răspuns, dar aceasta autoritate se autosesizează sau la solicitarea unui succesibil?

Mihail Croitoru a scris:

Da, exista cadru legal care permite demararea acestor verificari a succesibililor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune-mostenire ghergut ghergut Am o matusa ramasa vaduva dupa decesul unchiului de acum un an.Nu au avut copii. Unchiul a mai avut 8 frati in localitati diferite, din care traieste numai ... (vezi toată discuția)
Notar succesiune mariusbutusina mariusbutusina Buna ziua, Sotia mea a fost la un notar pentru a demara procedurile de succesiune dupa tatal decedat in 2009. In urma demararii procedurilor, notarul i-a spus ... (vezi toată discuția)
Bună seara ! ce pot face pentru a schimba notarul, la care a ... marian24gam marian24gam Bună seara ! Ce pot face pentru a schimba notarul, la care a fost repartizat dosarul de succesiune, după moartea tatălui meu ? Mulțumesc ! (vezi toată discuția)