avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna seara! Vecinul meu m-a actionat in instanta ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna seara! Vecinul meu m-a actionat in instanta pentru a cere ...

Buna seara!

Vecinul meu ma actionat in instanta pentru a cere dezafectarea cosului de fum din inox, pentru ca nu respecta distanta de 0,60 de la cos pana la gardul comun. Practic peretele casei respecta distanta, doar ca pe acel perete am un tub din inox pt fumul de la centrala, si automat cosul s-a apropiat de gardul comun. Dar ei au construit o magazie lipita de gardul comun, deci nu respecta art. 612 care spune sa fie o distanta de cel putin 60 cm. In acest caz, la intampinare, pot sa mentionez despre magazia vecinilor? Instanta ia in considerare acest aspect pt a respinge plangerea vecinilor cu privire la cosul de fum?

Nu il deranjeaza fumul, pur si simplu nu vrea cosul acolo, ii creeaza disconfort si il vrea jos.
Cel mai recent răspuns: loveusa24 , utilizator 13:40, 4 Martie 2023
Aveti dreptul sa invocati orice aspect in favoarea dv
Instanta vă poate obliga pe dumneavoastră să mutați coșul și pe vecin să desființeze magazia lipită de gard.
Normal ar fi să vă înțelegeți siguri fără instanță pentru că astfel ambii veți suporta consecințele.Ambitiile costă.
Puteți solicita dezafectarea magazie pe calea unei cereri reconventionale prin întâmpinare e o simpla apărare a dvs..
Domnule avocat, nu ma deranjeaza magazia lor lipita de gardul comun, de asta nici nu fac cerere reconventionala. O sa incerc sa discut cu ei despre asta. Ma gandesc daca instanta le-ar respinge cererea atata timp cat au si ei o magazie lipita de gardul comun.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Barbeque construit exact la limita proprietatii. rog lamuriri legale! CONSTANTINCINTAR CONSTANTINCINTAR Buna ziua. Ma confrunt cu urmatoarea problema...... Un vecin, gard in gard cu mine, are construit un gratar (barbeque) exact lipit de gard. Acest lucru ma ... (vezi toată discuția)
Cos de fum a vecinului in apropierea casei mele gabrielli68 gabrielli68 Buna ziua! In acest an am terminat casa noua, cu autorizatie de constructie, receptie facuta in luna aprilie, locuiesc in ea din mai 2017. Simultan s-a ... (vezi toată discuția)
Stimati profesionisti, am actionat vecinul in instanta, pentru ... loveusa24 loveusa24 Stimati profesionisti, am actionat vecinul in instanta, pentru indepartarea magaziei de gardul comun. Acesta a indepartat magazia de gardul comun, dar nu si ... (vezi toată discuția)