avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Bună,am făcut acum 5 luni o rovinieta la masina dar ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Bună,am făcut acum 5 luni o rovinieta la masina dar din graba ...

Bună,am făcut acum 5 luni o rovinieta la masina dar din graba am uitat sa o verific,la sfarsitul lui februarie surpriza ...mi-a venit amenda...toate bune si frumoase ,rovinieta e încă valabila e făcuta pe un an dar e greșita...intrebarea mea e mai pot face ceva ? Avand in vedere ca am circulat cu masina la cate amenzi ma pot astepta ?
Cel mai recent răspuns: Manuela Rășină , administrator 05:24, 2 Martie 2023
Va puteti astepta doar la o singura amenda. E o contraventie continua.
Dacă n-ați făcut-o deja, cereți de urgență CNAIR corectarea rovinietei - puteți depune plângere contravențională împotriva PV-ului dacă vă încadrați în termen:
www.avocatnet.ro/articol_616...

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) recomandă șoferilor să verifice cu atenție datele pe care le furnizează la plata rovinietei sau a taxei de pod, deoarece, în cazul înscrierii unor date greșite, ele pot fi corectate de autoritate, dar dacă, între timp, au fost emise amenzi pentru circularea fără plata acestor taxe, cei sancționați vor trebui să se adreseze instanțelor pentru anularea lor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua. astăzi am observat ca am uitat sa plătesc rovinieta ... dany2605 dany2605 Bună ziua. Astăzi am observat ca am uitat sa plătesc rovinieta din Martie 2022... Nu mi a venit nici o amenda acasa Am citit ca dacă nu primesc nimic ... (vezi toată discuția)
Amenzi multiple pentru lipsa rovinietei vlaurentiu vlaurentiu Tocmai am descoperit astazi, 25 Mai 2011, in urma primirii unui pachet de 3 PV contraventionale a cate 250Ron+28Euro/buc, ca nu am rovinieta din Octombrie ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala rovinieta Barbug Barbug Buna ziua, Am primit acum o saptamana o amenda de rovinieta din data de 30.11.2010 pe care am platit-o( 250 lei+ 25euro). Astazi mi-au mai venit inca doua ... (vezi toată discuția)