avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 266 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Solicitare clarificări pasune
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Solicitare clarificări pasune

Buna seara .

Dețin animale și am solicitat primăriei pasune .
90% este deja concesionată din 2017 până în 2027 .
Diferența este liberă de contract .
Din contractele făcute , sunt cetățeni ce nu mai au animale dar inca încasează subvenții pe suprafețe .

Am făcut cerere scrisa, au zis verbal că nu dau pasune decât la expirarea tuturor contractelor printr-o nouă licitație deoarece le este frica întrucât într-o localitate vecina aleșii s-au ales cu dosare penale tot pe tema pășunii .


Primarul nu respecta OUG 34/2013 ,art.9 al.4 respectiv anual până în 1 martie sa verifice încărcătura de animale și eventual să rezilieze contractele neconforme și suprafețele rămase disponibile sa facă obiectul unei concesionari ulterioare , anual , prin HCl conform OUG 34/2013 , art.9, al.3 .

Totodată legea 293/2020 , articol unic, spune că UAT poate închiria/concesiona terenuri cu destinație agricolă libere de contract prin atribuire directă către crescătorii de animale .

Deci nerespectând OUG 34/2013 , primarul intra sub incidenta legii ??
" Fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, nu îndeplineşte un act sau îl îndeplineşte în mod defectuos şi prin aceasta cauzează o pagubă ori o vătămare a drepturilor sau intereselor legitime ale unei persoane fizice sau ale unei persoane juridice se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică. "

Totodată am șanse să primesc un răspuns clar daca voi solicita un punct de vedere / opinie referitor la posibilitatea de atribuire directă , de la Consiliul Județean , Instituția Prefectului sau chiar ministerul agriculturii ?
Cel mai recent răspuns: Ppopescuion , utilizator 13:16, 2 Martie 2023
Initial adresati cerere oficiala,inregistrata la primarie
Daca autoritatea nu raspunde,aveti dreptul legal sa va adresati instantei de judecata
Am depus cerere , am număr de înregistrare , termenul de răspuns este depășit și probabil nici nu îmi vor răspunde în scris.

Mi-a spus primarul verbal că nu îmi poate da , că le este frica .
Totodată nici acea verificare a contractelor deja existente nuna făcut-o .
Nico celor ce nu mai au animale nu le reziliază că ar trebui sa returneze la Apia banii pe agromediu și anul viitor este an electoral .

Cunosc că pot acționa în instanță însă vreau sa incerc cai mai blânde prin care le pot forța mâna să facă ceva in acest sens .

Gen un punct de vedere de la CJ , prefect sau ministerul agriculturii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pasunatul abuziv pe pasunea comunala johnnydanut johnnydanut Buna ziua! Sunt presdintele unei asociatii a crescatorilor de animale ce a concesionat de la primarie pasunea comunala si din cand in cand gasesc pe aceasta ... (vezi toată discuția)
Concesiune terenuri Franken Franken Va salut ! Suntem o institutie publica, mai exact primarie, iar prin Ordinul 541/2010 ni se recomanda sa concesionam pasunea comunala, care face parte din ... (vezi toată discuția)
Contestaþie privind legalitatea hotãrârii consiliului local al comunei priponeºti nr.4 din 21.02.2014 manole silviu manole silviu Buna seara, Va rog sa imi spuneti daca in urma precizarilor facute mai jos, Hotararea de Consiliu va fi modificata... Subsemnatul Manole Silviu, domiciliat ... (vezi toată discuția)