avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de vanzare - cumparare cu clauza intretinere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de vanzare - cumparare cu clauza intretinere

Am semnat un contract de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere, dar din cauza pretentiilor prea mari ale proprietarului, vreau sa renunt . Pot rezilia acest contract sau imi pot vinde partea mea de contract in aceleasi conditii (in sensul ca se poate intocmi un alt act de vanzare-cumparare cu aceleasi clauze, pe numele altei persoane , cu sau fara voia proprietarului )?
Cel mai recent răspuns: ContSters97658 , utilizator 19:55, 27 Ianuarie 2010
buna seara!
nu, nu puteti renunta la obligatia de intretinere oricat de oneroasa ar fi.
pp ca ati incheiat un contract de intretinere, si nu "contract de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere", nu de alta dar nu exista in un astfel de contract!
natura contractului e una singura!
Dumneavoastra sunteti obligat in baza contractului la prestarea intretinerii, in cheltuielile intretinerii, respectiv in obligatia dumneavoastra de intretinere neintrand si pretentiile intretinutului care exced stilului de viata obisnuit al acestuia (ex. daca pana la data incheierii accepta sa manace acasa carne de proc si acum doreste sa manace somon fume sau sa manace la restaurant, etc).

Astfel dumneavoastra aveti obligatia de a asigura intretinerea fostului propritar al imobilului insa in limitele normale.

In masura in care intretinutul este nemultumit acesta se poate adresa intantei solicitand
- fie obligarea dumneavoastra la executarea de catre dumneavoastra a obligatiei de intretinere (situatia in care dumneavoastra veti dovedi executarea acestei obligatii si pretentiile exagerate ale proprietarului)
- fie rezolutiunea (desfiintarea contractului), caz in care va puteti apara la fel.

Dumneavoastra nu puteti substitui in contractul de intretinere o alta persoana fara acordul intretinutului.

In cazul in care se ajunge la desfiintarea contractului de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere , dumneavoastra veti fi obligat la restituirea imobilului, iar intretinutul la plata eventualului pret platit de dumnneavoastra si a impozitelor, etc pt imobil
ioana_cristea a scris:

buna seara!
nu, nu puteti renunta la obligatia de intretinere oricat de oneroasa ar fi.
pp ca ati incheiat un contract de intretinere, si nu "contract de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere", nu de alta dar nu exista in un astfel de contract!
natura contractului e una singura!

Ioana exista contract de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere...:stunned:
pe bune??!!!
si in ce tratat de drept?
deak spunea ca natura contractului este una singura.
dar en fine, poate nu era o somitate in materie de civil...
Ultima modificare: Duminică, 24 Ianuarie 2010
ContSters97658, utilizator
asta e ca in bancul cu ardeleanul care a vazut pt prima oara o girafa la zoo...uimit acesta a exclamat:,asa ceva nu exista!!!,...pt faptul ca ii zice c de v c cu clauza de intretinere nu inseamna ca i se aplica 2 seturi de norme...denumirea e sugestiva se foloseste si ii sunt aplicabile regulile de la vanzare...apropo de deak tot el zice ca minorul are posibilit acceptarii sub beneficiu de inventar sau renuntarii la succesiune desi din interpretarea tuturor reglementarilor razbate ideea ca niciodata renuntarea la succ nu e in interesul superior al minorului...deak e deak insa si solutiile pretoriene fac parte din dreptul pozitiv ...

Alte discuții în legătură

Vanzarea catre copil anterior divortului yrinuka yrinuka ma numesc irina.mama e recasatorita si am tata vitreg.el acum vrea sa divoteze de mama,iar eu is trecuta pe actele casei care le-au facut impreuna pe numele ... (vezi toată discuția)
Plata cotelor de întreþinere neachitate tantahurub tantahurub bună seara, am rugămintea de a mă lăuri cu privire la următorul aspect _ sunt proprietara unui apartament cu clauză de întreţinere persoana cu care ... (vezi toată discuția)
Schimbarea naturii juridice alexis45 alexis45 Poate instanta de judecata sa schimbe natura contractului de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere din contract numit in contract nenumit, de ... (vezi toată discuția)