avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1069 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... schimbarea naturii juridice
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

schimbarea naturii juridice

Poate instanta de judecata sa schimbe natura contractului de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere din contract numit in contract nenumit, de intretinere,pe baza faptului ca practica judiciara si doctrina au stabilit ca,in cazul contractelor de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere,daca predomina obligatia de intretinere,iar eventualul pret achitat este mai mic de jumate din valoarea imobilului natura juridica a contractului va fi cea de contract nenumit?
Cel mai recent răspuns: Olimpiu Hornaru , Avocat 16:42, 15 Iunie 2011
de principiu daca esenta contractului o reprezinta obligatia de intretinere si nu pretul achitat il poate cataloga drept contract de intretinere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzarea catre copil anterior divortului yrinuka yrinuka ma numesc irina.mama e recasatorita si am tata vitreg.el acum vrea sa divoteze de mama,iar eu is trecuta pe actele casei care le-au facut impreuna pe numele ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare - cumparare cu clauza intretinere Mari.Maria2009 Mari.Maria2009 Am semnat un contract de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere, dar din cauza pretentiilor prea mari ale proprietarului, vreau sa renunt . Pot rezilia ... (vezi toată discuția)
Vanzare-cumparare cu clauza de intretinere sau contract de intretinere ? aryane aryane Buna ziua, Va rog sa ma ajutati sa inteleg diferenta dintre un contract de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere si un contract de intretinere. In ... (vezi toată discuția)