Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati sa inteleg diferenta dintre un contract de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere si un contract de intretinere. In principiu, parintii mei vor sa ne vanda casa lor, bineinteles cu conditia ingrijirii lor si as vrea sa stiu care este solutia cea mai buna din punct de vedere juridic.
multumesc anticipat pentru raspuns.
Contractul de intretinere presupune instrainarea imobilului in schimbul obligatiei de intretinere a parintilor, cu toate cele necesare traiului, medicamente in caz de nevoie, cheltuieli de inmormantare (se detaliaza in cuprinsul actului). Contractul de vanzare cumparare cu clauza de intretinere cuprinde si un pret, deci imobilul se instraineaza contra unei sume de bani plus obligatia de intretinere.
Strut? (vanzare-cumparare)
sau
Camila? (intretinere)
In caz de litigiu, struto - camila (vanzare-cumparare cu clauza de intretinere) pune probleme de interpretare a naturii juridice a contractului (o fi strut sau o fi camila?) si in functie de aceasta natura juridica se determina regulile aplicabile. (Spre pilda, vanzarea e nula in lipsa de pret. Dar contraprestatia in contractul de intretinere nu e pretul, ci asigurarea intretinerii. Si atunci, trebuie determinata natura juridica pentru ca altminteri risc ...sa caut camila de pene si strutul de cocoase, zicand ca nu sunt bune)
Daca SCOPUL urmarit de parti este de a-si asigura fiecare un avantaj in sensul:
- una de a dobandi/primi un bun
- cealalta de a-si asigura intretinerea pe viata
Mostenire
lia19
Am nevoie de un sfat.Matusa mea care nu are copii vrea sa -mi lase apartamentul pe care-l detine.Iese din discutie contractul de vanzare -cumparare datorita ... (vezi toată discuția)