avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 477 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ajutoooor!ce sa aleg?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ajutoooor!ce sa aleg?

bunicul meu (din partea mamei)a avut un frate care a decedat fara sa aiba copii. Sotia lui a devenit mostenitoarea averii lui prin testament. Nici aceasta nu are copii. M-a solicitat sa o intretin in schimbul casei. Nu stiu ce sa aleg intre contractul de intretinere, contractul de vanzare cumparare cu clauza de intretinere si donatie . Ce este mai putin contestabil ( de catre matusile si unchii mei sau de catre ceilalti nepoti de frati ai batranei) dupa moartea batranei.
Multumesc anticipat pentru raspuns!
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 06:30, 22 Martie 2011
Contractul de intretinere
marinicajean a scris:

M-a solicitat sa o intretin in schimbul casei.

Alegeti ...adevarul.

Contractul prin care una din parti instraineaza un bun, iar cealalata parte se obliga sa-i asigure intretinerea = contract de intretinere.

"Vanzare cumparare cu clauza de intretinere" = struto-camila, care pune problema CALIFICARII in caz de litigiu. (adica: Ce-o fi asta? O fi vanzare sau o fi intretinere? Pentru ca nu se poate face o ciorba din regulile aplicabile contractelor). Altfel spus, si daca va fi "botezat" astfel (pentru ca se practica) el va fi calificat tot contract de intretinere, daca obligatia principala si scopul principal urmarit de parti la incheierea contractului este intretinerea.
Ultima modificare: Marți, 22 Martie 2011
romascanu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire lia19 lia19 Am nevoie de un sfat.Matusa mea care nu are copii vrea sa -mi lase apartamentul pe care-l detine.Iese din discutie contractul de vanzare -cumparare datorita ... (vezi toată discuția)
Vanzare-cumparare cu clauza de intretinere sau contract de intretinere ? aryane aryane Buna ziua, Va rog sa ma ajutati sa inteleg diferenta dintre un contract de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere si un contract de intretinere. In ... (vezi toată discuția)
Vanzare-cumparare ulterioara unui testament Relu73 Relu73 Mă numesc [editat] si sunt din Alba Iulia.Eu si fratele meu am întretinut cu bani si alte bunuri ani de zile un unchi si o mătusă care nu au urmasi si ... (vezi toată discuția)