avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 801 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Buna ziua ma confrunt cu o situatie foarte ciudata. In ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Buna ziua ma confrunt cu o situatie foarte ciudata. In urma cu ...

Buna ziua ma confrunt cu o situatie foarte ciudata.In urma cu un an de zile am instrainat un autovehicul cu contract de vanzare cumparare cu tot ce trebuie.Am facut dosarul cerut de organele de la fiscal respectiv c v ,ci meu ,ci cumparator si cartea auto.Primesc in urma cu circa 2 saptamani un telefon in care mi se aducea la cunostinta faptul ca , persoana care a cumparat autovehiculu a declarat la primaria de care el apartine ca nu stie nimic de nici un autovehicul si ca nu la cumparat si ca acel act de vanzare cumparare este fals.Eu in mometul de fata pur si simplu nu stiu ce sa fac ,se intoarce masina inapoi pe fiscalul meu sau va fii o cercetare pentru fals in acte nu stiu cum pot sa demonstrez ca eu am fost de buna credinta si cred ca stimabilul ,,domn,, nu vrea sa isi treaca auto la fiscal deoarece are o taxe mare de 7400 de roni .va rog sa ma sfatuiti ce pot face in situatia aceasta va multumesc
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 12:13, 2 Martie 2023
Ati primit un telefon de la cine? Exista vreun document emis de vreo autoritate in acest sens?
Banuiesc ca ati facut acel act la un birou de vanzari auto-notar, nu?
Mai aveti un exemplar din el, nu?
Stiu ca un exemplar ar fi trebuit sa ramana si la acel birou/notar...

Sa faca plangere penala pentru pentru fals in acte daca considera ca acel contract este fals si o sa decida instanta daca acel act este fals sau nu...
Si banuiesc ca dvs. ati scos acel auto. de la fiscal in baza acelui contract de vanzare-cumparare, deci ati gasi un exemplar al lui si la primarie...
Ultima modificare: Joi, 2 Martie 2023
Ionut.ion, utilizator
Atat timp cat dv ati incheiat document legal tranzactionare drept de proprietate bun mobil nu aveti de ce sa va faceti probleme
Aspectul ca persoana cu care ati incheiat contractul de vanzare cumparare nu a parcurs procedura de notare pe rol fiscal si inmatricularea auto,va genera aplicarea de sanctiuni pecuniare si suspendarea inmatricularii pentru nerespectare termen inmatriculare
Ati completat rubrica speciala din talon,instrainat catre XXX??
Ultima modificare: Joi, 2 Martie 2023
ynocentta, utilizator
Atat timp cat dv ati incheiat document legal tranzactionare drept de proprietate bun mobil nu aveti de ce sa va faceti probleme
Aspectul ca persoana cu care ati incheiat contractul de vanzare cumparare nu a parcurs procedura de notare pe rol fiscal si inmatricularea auto,va genera aplicarea de sanctiuni pecuniare si suspendarea inmatricularii pentru nerespectare termen inmatriculare
Ati completat rubrica speciala din talon,instrainat catre XXX??

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare auto in lipsa proprietarului yorkie yorkie Va rog sa ma lamuriti si pe mine daca se poate in urmatoarea problema Sunt plecat din tara si am lasat masina la vanzare in Romania tatalui meu. Acesta nu ... (vezi toată discuția)
Procura pentru autoturism VIOPAUN VIOPAUN Daca am depasit termenul legal de inmatriculare al masini pe numele noului proprietar dupa ce am cumparat ,pot circula fara probleme cu procura si ... (vezi toată discuția)
Completare in talon "intrainat catre" BogdanIonut1980 BogdanIonut1980 Buna ziua. Am cumparat o masina, in acest moment fiind al treilea proprietar. Proprietarul nr.2 a inscris masina la financiar, dar nu a inmatriculat-o pe ... (vezi toată discuția)