avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Folosirea fotografiei mele in scop publicitar fara ...
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Folosirea fotografiei mele in scop publicitar fara acordul meu

M-am prezentat la un interviu pentru a ma angaja intr-un salon de masaj, unde mi s-au facut poze care "urmau sa fie selectate in vederea angajarii", cum s-a exprimat patronul. Surpriza neplacuta a fost ca firma respectiva a folosit fotografiile mele in site-ul sau de pe net, pentru a-si face reclama publicitara (sunt poze cu interiorul cabinetului si cu asa zisul personal, unde apar si eu, desi nu am fost angajata si nici nu am semnat nimic in acest sens).Am luat legatura cu patronul sa scoata pozele mele de pe site-ul lui, dar acesta afirma ca trebuie refacut site-ul, ceea ce implica bani, timp, etc,etc.
Cum trebuie sa procedez ? Am dreptul la despagubiri ?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Talk Partners , Consilier juridic 13:46, 25 Ianuarie 2010
Da, ii puteti da in judecata si cere daune.Dar atentie la probe si la expertiza IT. pentru ca am vazut firme care si-au schimbat inclusiv server-ul.
Inainte de a-i da in judecata, puteti sa le trimiteti o somatie, prin care sa le oferiti o perioada de maxim X zile de retragere a fotografiei, sau le faceti plangere la politie. De obicei aceste somatii au un efect imediat.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poze cerute pe email de catre angajatori Floryshell Floryshell Buna ziua, In ultimii 2-3 ani am tot dat de o situatie. Eu sunt in cautarea unui loc de munca (ca secretara) si imi trimit CV-ul pe site-uri specializate in ... (vezi toată discuția)
Fotografii in spatiu proprietate privata Christiananca Christiananca Buna ziua,este legal a se face publice,fara acordul meu, fotografii facute in incinta proprietatii mele private? Pot cere retragerea fotografiilor de pe ... (vezi toată discuția)
Probleme, somatii copyright legate de o fotografie pe site-ul meu gmit5 gmit5 Buna ziua, Am urmatoare problema: [b]un avocat din SUA ma someaza prim e-mail sa platesc imense \\\\\\"daune\\\\\\" pentru publicarea \\\\\\"fara ... (vezi toată discuția)