avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 276 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Buna ziua, am o problema cu un număr de telefon ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Buna ziua, am o problema cu un număr de telefon abonament. Numărul ...

Buna ziua, am o problema cu un număr de telefon abonament. Numărul a rămas în mai multe baze de date după ce l am preluat eu. Mă suna de la diverse firme să mă cheme la munca , primesc mesaje cu alimentarea cardurilor , facturi etc.
Numărul este din rețeaua Telekom la abonament , aceștia mi au spus că un Nr sta in carantină 6 luni și că nu am mai întâlnit situația asta. Eu am dat cartela fiului meu de 5 ani și astăzi a fost sunat de o doamna să îl cheme la munca pe un ton apăsat. Este aceasta o încălcare a GDPR , cum procedez ?

Va mulțumesc .
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 12:01, 2 Martie 2023
nu este incalcare GDPR: datele dvs sau ale fiului nu sunt expuse, decat daca le comunicati nemijlocit, in locul obisnuitei expresii "greseala".
daca va temeti ca un copil de 5 ani ar putea sa-si divulge datele, puteti pur si simplu sa restrictionati apelurile. o a doua posibilitate e sa-i luati telefonul (ce discutii poate purta un copil de 5 ani?), dar pot accepta ca e o chestie de statut.
in realitate, nu exista suficiente numere de alocat.
alternative:
- solicitati schimbarea numarului de telefon, insa nu exista nici o garantie ca nu veti pati la fel.
- apelati la concurenta (Orange, Vodafone sau Digi), in speranta ca numerele lor de telefon disponibile stau in carantina mai mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

1 numar de telefon..2 utilizatori! puiutza puiutza Buna seara! In luna septembrie am portat nr meu de telefon ( pe care il am de 6 ani) in alta retea. Am specificat fostului furnizor ca voi PORTA numarul, nu ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am detinut o cartela telekom prepayd si eram in perioada ... rmarius18 rmarius18 Bună ziua, Am deținut o cartelă Telekom Prepaid și eram în perioada de grație (ultima dată încărcată în ianuarie 2023). În urmă cu 2 ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, am și eu o nelămurire cu privire la telefonia mobila. ... Ybaion Ybaion Bună ziua, am și eu o nelămurire cu privire la telefonia mobila. Am un abonament de circa 10 ani la Telecom TV în care este inclus și un abonament de ... (vezi toată discuția)