avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 998 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Persoanele cu handicap accentuat, plătesc impozit pe ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Persoanele cu handicap accentuat, plătesc impozit pe profit? ...

Persoanele cu handicap accentuat, plătesc impozit pe profit?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:47, 3 Martie 2023
Nu cumva va referiti la impozit pe venit?
Nu. Impozit pe profit.
Stiu ca pe salariu, casa sau mașina nu se ia impozit.
Ma interesează strict pe profit.
Mulțumesc!
Venitul net din activități independente/activități agricole desfășurate de persoana fizică cu handicap grav sau accentuat, în mod individual și/sau într-o formă de asociere, determinat pe baza normelor de venit sau în sistem real se reduce proporțional cu numărul de zile calendaristice pentru care venitul este scutit de la plata impozitului, de către contribuabil, prin depunerea Declarației unice privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice în termen de 30 de zile de la obținerea certificatului care atestă încadrarea în gradul de handicap.

Impozitul datorat va fi calculat pentru venitul net anual redus proporțional cu numărul de zile în care beneficiază de scutirea de la plata impozitul

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de munca persoana cu handicap alina@fabrica alina@fabrica Buna ziua. Am inregistrat un contract de munca cu timp partial persoana cu handicap. Aceeasi persoana mai are incheiat un contract de munca cu o alta societate ... (vezi toată discuția)
Scutire impozit pe veniturile din agricultura persoana cu handicap violetanica violetanica Buna ziua ,va rog sa-mi spuneti daca tatal meu care are handicap grav (el este scutit de plata impozitului pe locuinta si pensie) este scutit de plata ... (vezi toată discuția)
Drepturi persoane cu handicap laur2013 laur2013 Buna ziua, Daca o persoana detine un certificat de incadrare intr-un grad de handicap si in acest timp sa angajat, aceasta mai plateste CAS si impozit pe ... (vezi toată discuția)