avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale comodat sau ctr.subanchiriere?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

comodat sau ctr.subanchiriere?

Am un punct de lucru in spatiu inchiriat de la pers. fizica si declarat la adm. financiara de catre proprietar. Doresc sa subanchiriez sau sa fac ctr. comodat, unei alte firme(tot a mea) deoarece vechea firma nu mai are activitate. Proprietarul nu este in tara si nu vine mai devreme de un an. Ce as putea face ca noua firma sa isi deschida punt de lucru la aceeasi locatie? Pot subanchiria sau pot face comodat care sa fie recunoscur la ONRC? Va rog mult sa imi dati un sfat. Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: popescu_car , utilizator 23:40, 5 Octombrie 2006
Daca doriti contract de comodat sau de subinchiriere este optiunea dvs.

Cel mai important este sa puteti face unul din aceste contracte in functie de clauzele contractului initial de inchiriere - se interzice sau nu subinchirierea, termen etc
In contractul de inchiriere nu este mentionat ca nu am voie sa subanchiriez, insa eu as opta pt. un contract de comodat intre cele 2 firme si as vrea sa stiu sigur daca se face cu titlu gratuit si daca este suficient sa fie semnat si stampilat de firme( fara a fi nevoie sa trec pe la notariat)?
Daca iti pasa de familia notarului treci pe la el. Daca nu iti pasa, e suficient sa fie semnat de parti. :D
Evident ca fac comodat si iti multumesc mult pt. sfat. Inca ceva daca se poate: pot face un contract de asociere in participatiune intre firma si persoana fizica? sau se poate face numai intre firme un astfel de contract?#-o



Evident ca fac comodat si iti multumesc mult pt. sfat. Inca ceva daca se poate: pot face un contract de asociere in participatiune intre firma si persoana fizica? sau se poate face numai intre firme un astfel de contract?#-o

In cazul contractului de asociere in participatiune, parti pot fi atat persoane fizice dar nu numai, cat si juridice, asa ca puteti incheia un astfel de contract intre o pers. fizica si o firma.

Alte discuții în legătură

Contract subanchiriere hambra hambra am incheiat un contract de inchiriere cu o persoana fizica (eu - persoana juridica) a unui spatiu pe o perioada de 8 ani. intrebare : am dreptul sa-l ... (vezi toată discuția)
Contract comodat/contract inchiriere caprice caprice Este posibil ca o societate X sa dea printr-u ctr de comodat unei societati Y dreptul de folosinta/exploatare gratuita asupra unui teren(proprietate ... (vezi toată discuția)
Punct lucru....???? mirceam mirceam Am infiintat un nou srl de curand. Dupa multe peripetii legate de deschiderea punctului de lucru, am renuntat. Trebuia sa subanchiriez un spatiu si nu am avut ... (vezi toată discuția)