avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 902 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale punct lucru....????
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

punct lucru....????

Am infiintat un nou srl de curand. Dupa multe peripetii legate de deschiderea punctului de lucru, am renuntat. Trebuia sa subanchiriez un spatiu si nu am avut posibilitate sa iau semnatura proprietarului. Acum pot sa fac un contract de asociatie in participatiune cu chiriasul spatiului? tb sa-l declar punct de lucru pentru a putea face comert acolo si pt a putea sa eliberez facturi?
multumesc..
Cel mai recent răspuns: Valeriu Chirita , Avocat 09:37, 27 Iunie 2006
din cate stiu eu prin ctr de asoc in participatiune unul pune ceva si altul altceva in scopul obtinerii de venituri. daca asociatul pune in asociere spatiul iar celalalt fondul de marfa si altele trebuie sa deschida punct de lucru la ORC si AFP.
in cazul asta mai este nevoie de acordul proprietarului spatiului?
Contractul existent nu specifica interdictia subanchirierii, dar nici faptul ca are voie sa subanchirieze.

multumesc
ce inseamna ORC si AFP?
ORC este Oficiul Registrului Comertului
AFP ?! Cred ca este Administratia Finantelor Publice (sau ANAF). Este obligatorie inregistrarea si avizarea unui pct lucru pentru a desfasura o activitate ec. In cazul in care locatarul nu are acord de subanchiriere, expres prevazut in contractul de locatiune, judecatorii delegati la Reg Com resping categoric inregistrarea. Nici un contract, nici chiar asoc in participatiune, nu va scapa de acord!
daca subinchirierea nu este xpres interzisa, legea considera acordul dat.

dupa parerea mea nu aveti nici o problema cu inregistrarea.

eu am avut mai multe dosare de acest gen si nu am avut nici o problema.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Punct lucru mirceam mirceam Am infiintat un nou srl de curand. Dupa multe peripetii legate de deschiderea punctului de lucru, am renuntat. Trebuia sa subanchiriez un spatiu si nu am avut ... (vezi toată discuția)
Comodat sau ctr.subanchiriere? popescu_car popescu_car Am un punct de lucru in spatiu inchiriat de la pers. fizica si declarat la adm. financiara de catre proprietar. Doresc sa subanchiriez sau sa fac ctr. comodat, ... (vezi toată discuția)
Contract subinchiriere VIORICA IORGULESCU VIORICA IORGULESCU Buna seara, Am nevoie de un sfat.... am subinchiriat un spatiu comercial, chiriasul s-a obligat prin contract ca-mi va obtine aprobarea de la proprietar si ... (vezi toată discuția)