avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cate luni de concediu fara plata pot lua, fara a-mi ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cate luni de concediu fara plata pot lua, fara a-mi pierde locul de munca ?

Lucrez in invatamant, ca pers. didactic auxiliar si as vrea sa/mi iau concediu fara plata.Conform:(( carui articol si cate luni de concediu fara plata am dreptul ? Imi voi mai putea relua postul ?www.avocatnet.ro/images/smil...
[:((]
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 19:33, 24 Ianuarie 2010
90 de zile ( trei luni consecutiv )
nimic nu e garantat...pe lumea asta ,din pacate !
maran corina
Ultima modificare: Duminică, 24 Ianuarie 2010
ContSters109653, utilizator
depinde si pentru ce motiv solicitati co fara plata. vedeti art. 49;50;51 codul muncii...
se mai poate si pentru studii...
Dar 6 - 7 luni as putea ?
Pentru motive personale, mai exact pentru a merge la munca in Italia .
in conditiile art.49 codul muncii.
Iata ce scrie in CCM ramura invatamant nr.596/15/12.11.2007:
Art. 31 (1) Pentru rezolvarea unor situaţii personale, salariaţii au dreptul la 30 de zile lucrătoare concediu fără plată, acordate de conducătorul unităţii/instituţiei de învăţământ.
(2) Personalul didactic de predare şi instruire practică poate beneficia de concedii fără plată, pentru rezolvarea unor situaţii personale, pe o perioadă mai mare de 30 de zile, altele decât cele prevăzute de art. 102 (2) din Legea nr. 128/1997, cu modificările şi completările ulterioare, cu aprobarea inspectorului şcolar general.
(3) Salariaţii care urmează, completează, îşi finalizează studiile, precum şi cei care se prezintă la concursul pentru ocuparea unui post sau funcţie în învăţământ au dreptul la concedii fără plată pentru pregătirea examenelor sau a concursului, a căror durată însumată nu poate depăşi 90 de zile lucrătoare pe an calendaristic; aceste concedii reprezintă vechime în muncă/învăţământ.
(4) Salariaţii beneficiază şi de alte concedii fără plată, pe durate determinate, stabilite prin acordul părţilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare visandaniela visandaniela un cadru didactic cu 6 ani vechime in invatamant poate beneficia de concediu fara plata? (vezi toată discuția)
Concediu fara plata pentru studii meola meola Am 15 ani vechime in invatamant,as vrea sa-mi iau anul acesta concediu de studiu fara plata.Am dreptul ? Pentru cat timp mi se poate rezerva catedra?? (vezi toată discuția)
Cum pot sa imi iau concediu fara plata pt studii avand in vedere ca pana acum am avut 10 luni de concediu fara plata din cauza motivelor familiale? monica gaman monica gaman Buna ziua,am si eu o intrebare la Dvs.Sunt profesor titular din 2006 si in anul 2008-2009 am luat concediu fara plata timp de 10 luni din cauza motivelor ... (vezi toată discuția)