avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Declarare PFA la Administratia Financiara
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Declarare PFA la Administratia Financiara

Buna ziua,
Doresc sa va solicit sprijinul in lamurirea unei probleme:
Anul trecut in data de 14 august mi-am obtinut Certificatul de Inregistrare de la Reg. Com., fiind autorizat ca PFA pentru codul 7022.
Anterior m-am documentat si am aflat ca trebuie sa ma inregistrez la Administratia Financiara in termen de 15 zile de la inceperea activitatii.
Mentionez ca de la data de 14 august (data la care am obtinut Certificatul de Inregistrare ) si pana in prezent nu am desfasurat nicio activitate ca PFA.
La acest moemtn doresc sa incep aceasta activitate si doresc sa stiu daca termenul de 15 zile prevazut de prevazut de lege curge de la data la care incep activitatea efectiv sau de la data la care mi-am obtinut certificatul de inregistrare.
In cel de-al doilea caz va rog sa imi spuneti care este eventuala sanctiune pentru aceasta intarziere, respectiv cuantumul eventualei amenzi care se aplica.

Va multumesc,
Cel mai recent răspuns: Luisa Mitroi legalista.ro , Consilier juridic 22:42, 24 Ianuarie 2010
In termen de 15 zile de la data inceperii activitatii persoana fizica autorizata va depune declaratia de inregistrare la ANAF 070 si declaratia de estimare a venitului anual 020.

Potrivit Codului de procedura fiscala, nedepunerea la termenele prevazute de lege a declaratiilor de inregistrare fiscala sau de mentiuni (Formularul 010, Formularul 020, Formularul 030, Formularul 040, Formularul 050, Formularul 060, Formularul 070, Formularul 080, Formularul 090, Formularul 091) (art.219, alin.1, lit.a) OG 92/2003) se sanctioneaza cu amenda de la 500 - 1.000 lei, pentru persoanele fizice.
Unele administratii financiare nu mai solicita declaratia de inregistrare (ANAF sector 5), solicitand doar declaratia estimata de venit 020 -de aceea cel mai bine este sa mergeti ANAF sa depuneti declaratiile si sa aflati informatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratia 205 pentru venituri 2010 _simo_ _simo_ Are cineva cunostinta daca s-a actualizat declaratia 205 pentru veniturile din 2010??AS vrea sa o fac si s-o depun dar inca nu gasasesc pe site-ul ANAF.Am ... (vezi toată discuția)
Inregistrare sc la anaf bob02008 bob02008 Buna ziua, am un SRL-D cu domeniu de activitate comert cu jucarii. Sediul social il am intr-un judet iar punctul de lucru o sa-l infiintez in alt judet. Tocmai ... (vezi toată discuția)
Decaratia 020 lamuriri Em_M Em_M Buna ziua, la ANAF mi s-a spus ca daca realizez venituri din proprietate intelectuala trebuie sa depun declaratia 020 pentru a ma inregistra fiscal in termen ... (vezi toată discuția)