avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 955 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Contributii sociale la Conventie Civila?
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Contributii sociale la Conventie Civila?

Buna ziua!
Am o Conventie Civila si retin la sursa 10% din venit urmand ca eu sa le platesc impozitul pe venit.
Intrebarea mea este daca eu trebuie sa retin si sa platesc si CAS si CASS, suma totala incasata de ei nedepasind limita de 6 salarii minime pe economie in 2023.
Multumesc anticipat
Ultima modificare: Joi, 2 Martie 2023
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: catalin.ilie1980 , utilizator 11:23, 6 Martie 2023
Doar CASS daca se depaseste 6 salarii minime. ( dar e obligatia Persoanei fizice prin Declaratia unica ) nu a platitorului de venit.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cass in cazul conventiei civile pentru venituri obtinute in 2018 teodor_teo65 teodor_teo65 As dori sa stiu daca, pentru o conventie civila incheiata pentru anul 2018 cu o persoana fizica, pentru care platitorul venitului a retinut la sursa si virat ... (vezi toată discuția)
Noul prag de plata cass de 6 salarii minime pe economie pentru venituri extra-salariale stela223 stela223 Va salut, Din cate am inteles odata cu noile modificari fiscale (din din O.G. 16/2022, art. I, pct.81 - ... (vezi toată discuția)
Declaratie fiscala pentru venituri din dividende de pe burse internationale stela223 stela223 Va salut, In cazul in care am incasat venituri extra-salariale din dividende obtinute pe bursa internationala, exista obligativitatea de a depunde ... (vezi toată discuția)