sunt o fata care m-am casatorit in urma cu un an, acum vreau sa divortez, precizez faptul k imediat dupa casatorie sotul meu a plecat in israel, m-ar interesa sa stiu cum sa procedez, ce acte trebuie, cat ma costa mai exact, cat dureaza sa divortez, nu avem nici un bun comun si nici copii, ne-am casatorit si atat acum vreau sa divortez.multumesc
Este mai complicat daca nu ii stiti adresa din Israel dar, se poate.Citarea se poate face printr-un ziar cu acoperire nationala, de larga publicitate, cum se spune. Restul procedurii: Faceti cererea (actiunea de divort) in care esxplicati motivele pentru care solicitati desfacerea casatoriei (este suficient ca sunteti despartiti in fapt de luni de zile si relatiile conjugale sunt astfel, practic, inexistente), atasati la actiune certificatul de casatorie, cel de nastere al dvs., copie C.I.eventual,aveti grija sa treceti CNP-urile la ambii soti, platiti taxa de timbru de 39 lei si timbru judiciar de 0,5 lei si mergeti la judecatoria unde ati avut ultimul domiciliu comun.Mai departe vi se va spune acolo ce trebuie sa faceti.
BUNA SEARA
un pic cam delicat,actiunea de divort trebuie sa o depuneti la instanta de domiciliu comun daca ati avut un domiciliu comun sau la domiciliu ales de sotul dvs ca domiciliu pentru corespondenta ,taxa de timbru este de 39 lei ,timbrul judiciar de 0,30 bani si onorariu de redactare actiune avocat care este diferit depinde de avocat si serviciile facute ..
bafta
av daniela
de principiu nu trebuie avocat dar n-ar fi rau sa aveti unul chiar daca majoritatea cer cam 800-1000 ron pentru un astfel de proces(asa spunea cineva care a divortat de curand)
dupa ce depuneti actiunea la primul termen de judecata o sa explicati situatia iar pentru al doilea termen mergeti cu 2-3 martori care sa sustina ca reletiile dintre soti sunt iremediabil vatamate si ca nu mai puteti sta casatoriti si la acest termen puteti ramane in pronuntare
buna seara
aveti nevoie de avocat in special pentru redactarea actiunii si apoi pentru realizarea procedurilor pentru strainatate daca va fi nevoie ..
bafta
av daniela
Motiv divort
Catalinaand_30
Buna seara. O mare rugaminte. Ce motiv as putea invoca pentru un divort cat mai amiabil, in conditiile in care sotul meu nu este dispus sa accepte inaintarea ... (vezi toată discuția)