vreau sa divortez si sa castig custodia copilului ( 10 ani), motivul principal este gelozia sotului manifestata de la inceput, santem casatoriti de 12 ani, nu am dovezi foarte elocvente in acest sens doar ceeea ce am povestit unei prietene, el se opune divortului.
cati martori mi-ar trebui?
ce motive ar trebui sa contina cererea de divort si daca trebuiesc explicate, povestite sau doar enumerate?
ce ar trebui sa povesteasca martorii?
cum ar putea el sa castige copilul?
Va trebui sa invocati in cererea de divort motivele pentru care convietuirea nu mai este posibila si aceste motive trebuie dovedite.
Pentru divort se accepta ca martori si rude si e bine sa propuneti cel putin 2 martori.
In ce priveste incredintarea copilului acesta va fi incredintat aceluia dintre parinti care are posibilitati materiale si morale pentru cresterea si educarea lui, prevaland interesul minorului. Pentru ca minorul a implinit 10 ani acesta va fi audiat de catre instanta in camera de consiliu si va putea sa-si exprime optiunea.
BUNA ZIUA
cel mai bine si eficient ar fi sa contactati un avocat macar pentru redactare actiune si o consultatie daca nu va permiteti si asistare pentru ca vocabularul juridic folosit de instanta va este necunoscut si veti avea de parcurs un teren necunoscut si neinteles
bafta
av daniela
Motivele de divort trebuie invocate in cuprinsul cererii de divort. Aceste motive, in cazul dvs. - gelozia - trebuie dovedite prin proba cu martori si interogatoriul paratului, adica al sotului dvs. La fel cum va sfatuia si colega, consider ca ar fi necesar sa luati legatura cu un avocat caruia sa ii explicati situatia si sa va redacteze actiunea.
Custodie minor
ungurox
Buna seara, sunat mama unui baietel de 4 ani si 9 luni, divortata de 2 ani, in urma divortului minorul mi-a fost incredintat.Locuiesc inca in casa fostului sot ... (vezi toată discuția)