Buna seara, sunat mama unui baietel de 4 ani si 9 luni, divortata de 2 ani, in urma divortului minorul mi-a fost incredintat.Locuiesc inca in casa fostului sot care mi-a oferit "ragaz" pana in vara acestui an sa ma mut, mama acestuia ma ajuta contra cost cu cel mic respectiv trei zile pe saptamana cate 3-4 ore pe zi de cand iese de la gradi si pana vin de la servici.Tatal imi plateste suma de 950 ron reprezentand 1/2 din taxa de scolarizare a micutului, restul cheltuielilor fiind suportate de mine.Am fost citata in instanta de tatal copilului, acesta cerand custodia copilului pe motiv ca eu nu mai reprezind un mediu potrivit pentru cresterea copilului.Precizez ca sunt o mama responsabila, nu am o relatie cu un alt barbat, nu ma droghez, nu beau, am senzatia ca traiesc un cosmar, nu stiu la ce decizie ar trebui sa ma astept din partea instantei. Multumesc mult pt ajutor
Ca si orice alta actiune,actiunea de incredintare a minorului ,trebuie dovedita si combatuta cu probatorii .
Probatoriile sunt cele cu:acte,interogatorii reciproce,martori si ancheta sociala.
Instanta in urma administrarii probatoriilor,le va analiza si se va pronunta caruia dintre soti sa ii fie incredintat minorul,avand in vedere criteriile social,moral,material si locativ.
Care dintre parinti ofera conditii mai bune,aceluia ii va fi incredintat minorul spre crestere si educare.
Aveti posibilitatea fie sa depuneti inatmpinare la actiunea tatalui si sa va exprimati in aceasta si pozitia fata de cererea formulata de acesta.
Recomandabila,in functie si de posibilitatile dvs.materiale,ar fi aangajarea unui avocat care sa va sustina interesele in cel mai profesionist mod
Nu se pune niciodata problema care ofera conditii mai bune, ci unde ii e minorului mai bine.
Si doamna nu poate sa solicite incredintarea minorului, caci deja o are, minorul fiindu-i incredintat.
Doamna, nu asteptati sa vedeti ce decide instanta, informati-va intr-o consultatie juridica ce variante aveti. Aveti cererea sotului? Mergeti cu ea la un avocat. In functie de situatia de fapt, ce s-a schimbat de la incredintarea precedenta oana acum, ce doreste copilul etc. va aparati in dosar.
Abia dupa ce ati stabilit pe ce anume mizati in dosar stiti ce dovezi sa adunati.
Parerea mea este ca doar o consultatie juridica nu va rezolva problema dv., deoarece aveti nevoie de asistenta juridica specializata in dosar, respectiv redactarea intampinarii in termenul legal, invocarea de exceptii, propunerea si administrarea de probe etc.
Angajati un avocat specializat pe astfel de cazuri inainte de primul termen de judecata sau, la acea data formulati o cerere de amanare a cauzei pentru angajarea unui aparator ales care sa va reprezinte profesionist interesele. Asta, pentru a nu regreta mai tarziu...
Succes! ;)
Incredintare minor
MIHAELLAA
Fratele meu are un baiat de 2 ani cu o doamna care si-a dorit sa il pastreze in conditiile in care el i-a spus ca nu vor traii impreuna.Decizia doamnei a fost ... (vezi toată discuția)
Divort
jolie1
va rog sa ma ajutati!!!as vrea sa divortez de sotul meu dar mi e frica sa nu imi pierd copilul deoarece el ma ameninta ca daca intentez divort imi va lua ... (vezi toată discuția)