avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 574 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... copii minori
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

copii minori

Cum pot sa iau copilu ca sa il cresc...¡ de la mamasa
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 04:03, 23 Aprilie 2010
Cu hotarare judecatoreasca.
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Cu hotarare judecatoreasca.

Acesta ,intr-adevar, este un raspuns "juridic" adevarat...

Pentru a obtine custodia copilului ,trebuieste sa formulati la judecatoria unde isi are domiciliul fosta sotie,o actiune de incredintare a minorului.
Pentru a dovedi actiunea,trebuieste sa formulati probatorii,cu acte,interogatoriu,martori si ancheta sociala.
Aceste probatorii,cat si cele care eventual,vor fi formulate de fosta sotie,vor fi administrate in instanta,iar aceasta va delibera in urma acestora,dar si in urma efectuarii anchetei sociale (care va concluziona care dintre parinti ofera mai bune conditii de crestere si educare copilului) caruia dintre parinti(din punct de vedere,moral social si material)sa ii fie incredintat copilul.
Parintele care nu va beneficia de custodia minorului,va fi obligat la plata unei pensii de intretinere de pana la 1/4 din veniturile realizate in ultimele sase luni.
Ar fi bine,daca aveti si posibilitati sa va angajati un avocat care sa va sustina in mod profesionist cauza.
Chiar nu am stiut ca exista posibilitatea de a lua copilul cu forta si fara existenta unei hotarari judecatoresti.
Am avut situatii in care clientii mei au procedat si in acest mod dar in cazul dat se recomanda : o hotarare judecatoreasca.

Un raspuns simplu si la obiect.

avocat Claudiu Lascoschi
popica0784@yahoo.com a scris:

Cum pot sa iau copilu ca sa il cresc...¡ de la mamasa

Presupunem ca dvs. sunteti tatal biologic al copilului?
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Chiar nu am stiut ca exista posibilitatea de a lua copilul cu forta si fara existenta unei hotarari judecatoresti.
Am avut situatii in care clientii mei au procedat si in acest mod dar in cazul dat se recomanda : o hotarare judecatoreasca.

Un raspuns simplu si la obiect.

avocat Claudiu Lascoschi

Cuvintele "cu forta" le-ati inventat dvs.
Oricum numai un mare profesionist putea raspunde atat de" simplu si la obiect"
Constat ca nu va dezmintiti

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copii sub varsta de2 ani popica0784@yahoo.com popica0784@yahoo.com Buna seara.Sunt plecat din ROM. si am un copilas care este in ROM.cu mamasa eu as vrea sal cresc singur din diferite motive. NU sunt casatorit cu mama ... (vezi toată discuția)
Ce influenta are faptul ca tatal a recunoscut copilul dar nu suntem casatoriti? maruska_23_ro maruska_23_ro CE DREPTURI AM DEA AL CONVINGE PE EL SA MA LASE CU FATA SA PLEC IN TARA NATALA? PE SCUR VREAU SA MA DUC IN VACANTA LA FAMILIEA MEA CU FATA FARA ,EL. (vezi toată discuția)
Divort cu minori cristinasinziana cristinasinziana care sunt actele necesare intocmirii dosarului de divort cu minori?in urma casatoriei au rezultat doi copii.casa in care noi locuim apartine mamei mele,si as ... (vezi toată discuția)