avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 369 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Teren inregistrat de altcineva la OCPI. Actiune in ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Teren inregistrat de altcineva la OCPI. Actiune in revendicare

Buna ziua. Am mostenit doua terenuri extravilane si cand am vrut sa le fac cadastru am aflat ca sunt inscrise la Ocpi de altcineva. Apar pe geoportal ca ar avea cadastru dar fara nr cadastral. Aseara am citit ca este o posibilitate a celui care poseda pamantul sa l inscrie. Dupa 3 ani de inscriere, daca nu apare proprietarul cu acte sau vreun litigiu , acel teren se intabuleaza posesorului cu drept deplin.

Daca exista o persoană care a exercitat posesia si a obtinut un drept de proprietate, prin actiunea in revendicare mai am sanse reale sa recuperez terenurile? Va mulțumesc!
Ultima modificare: Vineri, 3 Martie 2023
aurash29, utilizator

Alte discuții în legătură

Acte pentru pamant runcu runcu am un pamant pe care nu am acte si il stapanesc de mult timp....la-m platit la primarie pana acum 2 ani...am doar un act de inchiriere pe el si cnv.a vrut sa ... (vezi toată discuția)
Cadastru Cristian Fara Cristian Fara In Transilvania, la intabularea in CF nedefinitiva a imobilelor intravilan , OCPI (Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara) cere ... (vezi toată discuția)
Notarea posesiei AlbertCaf AlbertCaf Buna ziua! Imi puteti spune, va rog, daca o persoana care in afara de un certificat de la Arhivele Statului nu detine alte acte pe un teren ... (vezi toată discuția)