avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 610 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, fiica mea s-a casatorit , are in propietate ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, fiica mea s-a casatorit , are in propietate o casa pe ...

Buna ziua,fiica mea sa casatorit ,are in propietate o casa pe care a cumparat_o in 2017 ,in cazul in care doreste sa o vanda sotul are vreun drept ?
Ultima modificare: Vineri, 3 Martie 2023
Cristivlasceanu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Avocat Ciurea Cristina , utilizator 15:10, 3 Martie 2023
Dacă în 2017 fiica era căsătorită, soțul are aceleași drepturi, iar casa nu poate fi vândută decât cu acordul ambilor.
Dacă în 2017, fiica nu era căsătorită, casa este bunul ei propriu și o poate vinde singura.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mesajul nu este suficient de clar, totusi din exprimarea dvs. inteleg ca fiica s-a casatorit acum iar casa a fost cumparata in 2017.
Daca lucrurile stau asa si casa a fost cumparata inainte de incheirea casatoriei, atunci este bun propriu al fiicei iar sotul nu are nici un drept cu privire la aceasta casa.
Fiind bun propriu, fiica o poate vinde, dona, etc. fara sa aiba nevoie de acordul sotului iar suma de bani obtinuta din vanzare va fi considerata ca fiind doar a fiice dvs.
Bunurile pe care le va cumpara cu banii obtinuti din vanzarea acelei case vor fi considerate ca fiind bunuri proprii ale fiicei, doar in cazul in care aceasta va face dovada ca bani provin din vanzarea casei, in caz contrar, bunurile vor fi prezumate ca fiind comune.
Ultima modificare: Vineri, 3 Martie 2023
Avocat Ciurea Cristina, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cote parti succesiune nicoleta17 nicoleta17 Buna ziua, Eu sunt vaduva ,sotul meu a decedat in urma cu 15 ani,cand fetita noastra avea 2 ani.Acum un an am cumparat un apartament prin credit Prima Casa si ... (vezi toată discuția)
Bună seara, se poate să achiziționez un apartament astfel ... Florin_Marian Florin_Marian Bună seara, se poate să achiziționez un apartament astfel încât soțul meu să nu aibă drepturi asupra lui? Urmează ca apartamentul să-l donez fiicei ... (vezi toată discuția)
Mostenire sava elvira sava elvira detin o casa obtinuta prin mostenire de la parintii mei,si un teren obtinut prin reconstituire cf Legii18/1991 (de la bunicii materni).As dori sa aflu daca pot ... (vezi toată discuția)