avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

detin o casa obtinuta prin mostenire de la parintii mei,si un teren obtinut prin reconstituire cf Legii18/1991 (de la bunicii materni).As dori sa aflu daca pot dona aceste proprietati nepoatei mele fara a fi nevoie de semnatura sotului ,sau daca in urma decesului meu ar mosteni aceste proprietati sotul meu sau fiica lui din alta casatorie .Va multumesc anticipat.
Cum ma sfatuiti sa procedez.
Cel mai recent răspuns: MYRA CIMPEAN , Avocat 17:41, 24 Mai 2010
Fiind bunuri proprii, se pot dona, dar donatia nu este recomandabila. Mai bine este un contract de vanzare cumparare. intre dvs. si nepoata.
Aceste proprietati pot fi mostenite de sotul dumneavoastra nu si de fiica lui din alta casatorie.
Ultima modificare: Luni, 24 Mai 2010
Darie Tudor, utilizator
faceiti contract de vanzare- cumparare.nu aveti nevoie de acordul sotului.
aparent nu aveti nevoie de acordul nimanui, ca sa puteti vinde dar din start va spun ca sotul va poate fi mostenitor rezervatar si poate ataca vanzarea dupa decesul dvs. eu am mai intalnit aceste cazuri acum depinde de la o situatie la alta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie redactata gresit ?? anapopana anapopana Buna. Tatal meu (decedat din 2006) i-a lasat in 2004 uneia dintre nepoatele sale (fata uneia dintre fiicele sale) cu act de donatie, o casa si ceva pamant ... (vezi toată discuția)
Nelamurire mostenire nicole852107 nicole852107 buna ziua,am o nelamurire in ceea ce priveste mostenirea si donatia...un exemplu daca eu mostenesc in timpul casatorie un imobil am voie sa-l donez fara ... (vezi toată discuția)
Act ce nu poate fi atacat in justitie (donatie sau vanzare cumparare imobil) elizabetana elizabetana Sunt o bunica care vreau sa las o casa, singurei mele nepoate. Sotul meu a decedat acum 4 ani. Eu am o singura fiica, care este casatorita cu un barbat in ... (vezi toată discuția)