avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 701 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... As vrea sa stiu daca Indemnizatia de handicap, alte ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

As vrea sa stiu daca Indemnizatia de handicap, alte ...

Buna ziua, as vrea sa stiu daca Indemnizatia de hanicap, alte alocatii acordate de primarie pt handicap, pensia de intretinere platita minoruluii de celalalt parinte, sunt considerate venituri lunare ale acestuia,Precizez ca este cazul unui copil de 14 ani cu handicap grav. Multumesc
Ultima modificare: Duminică, 5 Martie 2023
ana-cer, moderator
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 10:32, 6 Martie 2023
Indemnizația de handicap este considerată venit cu destinație specială.
Pentru ce anume vă sunt necesare aceste informații, că nu există un tipar fix de răspuns`?

Da, sunt venituri pentru întreținerea persoanei aflate în nevoie.
Nu știm care este scopul întrebării, să vă putem lămuri ce anume vă interesează.
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Martie 2023
Dapix, utilizator
Oricum, veniturile minorului sunt administrate de curatorul/tutorele lui.
Am primit un card de energie, copilul fiind in intretinerea mea. primeste si pensie alimentara de la tatal. Cf legii. veniturile per persoana nu tr sa fie mai mari de 2000 lei, ori cumulate, toate i demnizatiilw, bursa, etc. depaseste ac sumă.
El a primit cardul în calitate de persoană cu dizabilități.
Veniturile nu sunt ale lui personale, de exemplu pensia de întreținere vine pe numele dumneavoastră, până face 18 ani această pensie nu este administrată ca venit propriu al minorului.

Deci puteți folosi cardul de energie dacă l-ați primit
Ultima modificare: Luni, 6 Martie 2023
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

E obligat părintele nerezident ce are pensie de handicap să ofere pensie de întreținere minorului, după divorț? BiancaA23 BiancaA23 E obligat un parinte ce are pensie de handicap să ofere pensie alimentara copilului dupa ce a divorțat de tutorele legal al copilului? (vezi toată discuția)
Deducere suplimentara poparaluca poparaluca Buna ziua, Referitor la deducerea suplimentara acordata unui salariat, legislatia nu este foarte clara. Copiii minori ai contribuabilului sunt considerati ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara-cuantum emily1975 emily1975 Sotul meu are un salar de 1600 lei. La 4 copii, toti minori, cat voi primi pensie alimentara? Cum pot fi sigura ca acesta e salarul lui real? In cazul in care ... (vezi toată discuția)