avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... E obligat părintele nerezident ce are pensie de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

E obligat părintele nerezident ce are pensie de handicap să ofere pensie de întreținere minorului, după divorț?

E obligat un parinte ce are pensie de handicap să ofere pensie alimentara copilului dupa ce a divorțat de tutorele legal al copilului?
Ultima modificare: Vineri, 6 Septembrie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 14:44, 6 Septembrie 2019
Divortul nu are nicio legatura cu obligatia de intretinere. Daca este copilul dvs si este minor sau major dar aflat in continuarea studiilor si cu venituri insuficiente pt a se intretine, atunci el trebuie ajutat in natura sau in bani, cu titlu de pensie de intretinere.

Cum e legal si cum e moral v am explicat, de executat silit nu va putea executa pensia de handicap, dar este o cu totul alta discutie.
Indemnizația de handicap de la DGASPC, nu este pensie și nu poate fi executată silit.

Dar dacă are și pensie de invaliditate de la CASA de PENSII, aceasta poate fi executată silit până la 50% din venitul lunar.

Este obligat de lege să plătească copilului pensie de întreținere din pensia de invaliditate, și din alte posibile venituri din activități independente.
Ultima modificare: Vineri, 6 Septembrie 2019
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara spiridon123 spiridon123 dupa divort in fata notarului fostul sot mi-a trimis cu titlu de pensie alimentara lunar o suma de bani.De 5 luni nu-mi mai trimite nimic .Nevoile sunt multe ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara platita sporadic mihaelas83 mihaelas83 buna ziua, deranjez din nou intr-o chestiune legata de pensia alimentara, asta dupa ce am tot auzit diverse pareri. in 28 iulie a.c s-a dat hotararea ... (vezi toată discuția)
Poprire pe indemnizatie de handicapat d_i_l d_i_l Buna ziua! Am o cunostinta, care nu are alte venituri decat o indemnizatie de handicapat. Este divortat de cativa ani si platea o pensie de intretinere a ... (vezi toată discuția)