avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 912 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna ziua, Mama mea are varsta de 68 ani , si in ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna ziua, Mama mea are varsta de 68 ani , si in prezent nu beneficiaza ...

Buna ziua,

Mama mea are varsta de 68 ani , si in prezent nu beneficiaza de nicio pensie deoarece are 14 ani, 8 luni si 3 zile in campul muncii.
La momentul actual nu are nici asigurare sau card de sanatate.

Va rog sa imi spuneti daca exista vreo modalitate de a beneficia de pensia sociala minim garantata si daca da, unde se pot depune actele.

Cu stima,
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 20:53, 4 Martie 2023
Sa-si cumpere vechimea lipsa pana la cei 15 ani stagiul minim de cotizare.
Costul este de 750 lei/luna x 4= 3.000 lei,Apoi va primi indemnizatia minima pentru pensionari in suma de 1125 lei/luna.
Va mulțumesc pentru răspuns.
Sa înțeleg ca abea după ce achita lunile necesare se va întocmi dosarul pentru pensie? Sau se face contractul cu casa de pensii pentru rate lunare și se da drumul la dosar in același timp?

Cu stima,
După ce se achită tot.Intr-o tranșă,sau in tranșe lunare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua vin si eu cu o intrebare .. mama mea are 64 de ani ... Aryrem Aryrem buna ziua vin si eu cu o intrebare .. mama mea are 64 de ani si are 12ani si 7 luni cotizati pt pensie vreu sa cumpari ani pt a ajunge la stagiul minim ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, o persoană cu grad de handicap accentuat, 56 de ... GeoVasi GeoVasi Bună ziua, o persoană cu grad de handicap accentuat, 56 de ani, fără stagiu de cotizare la stat, poate primii pensia socială? Mulțumesc (vezi toată discuția)
Bună ziua! am depus dosarul de pensionare pe caz de invaliditate ... Tina 123 Tina 123 Bună ziua! Am depus dosarul de pensionare pe caz de invaliditate grad 2 cod pensie n22 și am primit decizia din care reiese ca am pensie de 74 de lei,și ... (vezi toată discuția)